Λέσβος: Άφηνε τον σκύλο του να αργοπεθαίνει από καρκίνο στην Μυτιλήνη

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει ο βασανισμός ενός σκύλου στην πόλη της Μυτιλήνης, τον οποίον άφηνε ο «ιδιοκτήτης» του αβοήθητο να υποφέρει από τις ανοικτές πληγές που του είχε προκαλέσει ο καρκίνος. Ο σκυλάκος ήταν παρατημένος στην αυλή του βασανιστή του και αργοπέθαινε εξαιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας του «ιδιοκτήτη» του, ο οποίος τελικά εντοπίστηκε και του βεβαιώθηκε το διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.100 ευρώ.

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για παθητική κακοποίηση ζώου κι αναμένεται να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη γι' αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα του. Ο σκυλάκος μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο όπου διαπιστώθηκε ότι πάσχει από προχωρημένο στάδιο καρκίνου, γι’ αυτό και αποφασίστηκε η ευθανασία του καθώς η κατάσταση του ήταν μη αναστρέψιμη.

Ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης» αναφέρει για το περιστατικό: «Στις 19 Οκτωβρίου 2017, η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε για ένα λευκό πιτ-μπουλ εντός αυλής στα προάστια της Μυτιλήνης, το οποίο ήταν σε άθλια κατάσταση, με ανοιχτές πληγές. Μεταβήκαμε επιτόπου συνοδεία των ανδρών της Άμεσης Δράσης και αντικρύσαμε την κατάσταση που βλέπετε. Ένα σκυλί να αργοπεθαίνει με ανοιχτές πληγές. Εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης του ζώου και του επεβλήθησαν από την Αστυνομία διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 1.100 ευρώ (αναμένεται η επικύρωσή τους από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Λέσβου) για παράλειψη κανόνων ευζωίας του ζώου, βιβλιαρίου υγείας/εμβολιασμών και ηλεκτρονικής σήμανσης. Το ζώο μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό κτηνιατρείο όπου διαπιστώθηκε ότι έπασχε από προχωρημένη μορφή καρκίνου (που προκάλεσε και τις χαίνουσες πληγές που βλέπετε), και αποφασίστηκε η ευθανασία του. Θέλουμε να συγχαρούμε το συμπολίτη μας που δεν αδιαφόρησε μπροστά στο δράμα του ζώου καθώς και να ευχαριστήσουμε τους άνδρες της Άμεσης Δράσης στη Μυτιλήνη για την άμεση ανταπόκριση».