Λέσβος: Καταδικάστηκε χωρίς αναστολή 75χρονος που χτύπησε αδέσποτη γάτα με μεταλλικό σωλήνα πριν από 4 χρόνια

Με ποινή φυλάκισης 18 μηνών χωρίς αναστολή, αλλά εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ καταδικάστηκε την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης ένας 75χρονος άνδρας, ο οποίος τον Μάρτιο του 2014 χτύπησε μια αδέσποτη γάτα με μεταλλικό σωλήνα επειδή μπήκε στον κήπο του στον Άνω Χάλικα Μυτιλήνης. Δύο γυναίκες που ήταν αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν τον δράστη στην Αστυνομία, ενώ χάρη στην άμεση κινητοποίησή τους η γατούλα επέζησε.

Ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης» αναφέρει τα εξής: «Στις 20 Μαρτίου 2014, ο 75χρονος Π.Μ. χτύπησε με μεταλλικό σωλήνα μια αδέσποτη γάτα η οποία είχε μπει στον κήπο του, στον Άνω Χάλικα Μυτιλήνης. Το περιστατικό είδαν δύο αυτόπτες μάρτυρες (τις οποίες δεν είχε αντιληφθεί ο 75χρονος) οι οποίες έτρεξαν να σώσουν το ζώο (το οποίο ευτυχώς επέζησε) και να καταγγείλουν τον δράστη.

Στις 17 Μαΐου 2018, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης εκδίκασε την καταγγελία και καταδίκασε τον δράστη (ο οποίος δεν παρέστη στο ακροατήριο αλλά εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του) σε 18 μήνες φυλάκιση και 5.000 ευρώ χρηματικό ποινή. Επίσης, καθώς δεν συνέτρεχαν οι νόμιμες προϋποθέσεις, η ποινή φυλάκισης ΔΕΝ αναστέλλεται αλλά μετατράπηκε σε χρηματική προς 5 ευρώ ημερησίως.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στις δύο γυναίκες μάρτυρες οι οποίες δεν δίστασαν να υπερασπιστούν ένα ανυπεράσπιστο ζώο και δεν φοβήθηκαν να καταγγείλουν τον δράστη. Ας είναι παράδειγμα και υπενθύμιση για όλους μας ότι αυτοί που πρέπει να φοβούνται στην Λέσβο είναι οι εγκληματίες που κακοποιούν τα ζώα. Μόνο εμείς, με τις πράξεις μας και τις καταγγελίες μας, μπορούμε να τους σταματήσουμε και να τους αναγκάσουμε να λογοδοτήσουν».