Λέσβος: Καταδικάστηκε και από το Εφετείο ο 76χρονος που χτύπησε γάτα με μεταλλικό σωλήνα

Ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης» ανακοίνωσε ότι ο 76χρονος άνδρας, κάτοικος Μυτιλήνης, ο οποίος στις 20 Μαρτίου του 2014 χτύπησε με μεταλλικό σωλήνα μια αδέσποτη γάτα που είχε μπει στον κήπο του σπιτιού του στον Άνω Χάλικα Μυτιλήνης, καταδικάστηκε και από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Βορείου Αιγαίου στις 14 Ιανουαρίου 2020.   

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει τα ακόλουθα: «Στις 20 Μαρτίου 2014, ο Π.Μ. κάτοικος  Μυτιλήνης χτύπησε με μεταλλικό σωλήνα μια αδέσποτη γάτα η οποία είχε κάνει το έγκλημα να μπει στον κήπο του! Το περιστατικό αντιλήφθηκε μια αυτόπτης μάρτυρας η οποία έτρεξε να σώσει το ζώο (το οποίο ευτυχώς επέζησε) και να καταγγείλει τον δράστη.

Μετά την πρωτόδικη καταδίκη το 2018, την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, και το Τριμελές Εφετείο Β. Αιγαίου, καταδίκασε τον δράστη σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή και  έτσι ανοίγει ο δρόμος για τη βεβαίωση και του διοικητικού προστίμου των 30.000 ευρώ, το οποίο θα εισπραχθεί από τον Δήμο Μυτιλήνης για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων. 

Αυτή η καταδίκη ας είναι ένα ακόμα μήνυμα προς όσους κακοποιούν τα ζώα στην Λέσβο: δεν θα μένετε ατιμώρητοι πλέον».

Θυμίζουμε ότι στις 17 Μαΐου 2018 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης είχε καταδικάσει τον 76χρονο ερήμην του (δεν παρέστη στο ακροατήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του) με ποινή φυλάκισης 18 μήνες χωρίς αναστολή, αλλά εξαγοράσιμη έναντι 5 ευρώ την ημέρα, και με χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.