Λέσβος: Περισσότερα από 1.000 νεογέννητα ζώα συντροφιάς πετάχτηκαν σε δρόμους και κάδους τα τελευταία 5 χρόνια!

Τουλάχιστον 721 νεογέννητα κουτάβια και 245 γατάκια από ανεπιθύμητες γέννες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς πετάχτηκαν σε δρόμους και κάδους σκουπιδιών στην Λέσβο μεταξύ 2014-2018 σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης».

Πρόκειται για τον επιβεβαιωμένο ελάχιστο αριθμό νεογέννητων ζώων συντροφιάς από περιστατικά εγκατάλειψης ανεπιθύμητων κουταβιών και γατιών για τα οποία ενημερώθηκε η «Κιβωτός Μυτιλήνης». Αυτό σημαίνει ότι ο πραγματικός αριθμός των νεογέννητων ζώων συντροφιάς που εγκαταλείφθηκαν από τους «ιδιοκτήτες» τους, που δεν φρόντισαν να στειρώσουν την σκυλίτσα ή τη γάτα τους, είναι πολύ μεγαλύτερος.

Ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης» επισημαίνει ότι στο διάγραμμα που παραθέτει προς ενημέρωση, καταγράφεται ο αριθμός των ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ κατοικίδιων ζώων συντροφιάς που βρέθηκαν πεταμένα στα σκουπίδια, κλεισμένα μέσα σε πλαστικές σακούλες, παρατημένα στη μέση του πουθενά, στην Λέσβο, κάθε χρόνο, από το 2014 έως το 2018.

 

 

Σύμφωνα με την «Κιβωτό Μυτιλήνης» είναι σημαντικό να σημειώσετε δύο στοιχεία:

(1) ΔΕΝ είναι κουτάβια ή γατάκια που γέννησαν κάποια αδέσποτα ζώα και απλώς τα βρήκαμε. Είναι ζωάκια τα οποία πετάχτηκαν σαν σκουπίδια από τους ιδιοκτήτες τους. Από κυνηγούς που έκριναν ότι η νέα γέννα «δεν κάνει για κυνήγι», από κτηνοτρόφους που λένε «χρειάζομαι μόνο δύο νέα σκυλιά, τι να τα κάνω τα υπόλοιπα», από «φιλόζωους» της κακιάς ώρας που ήθελαν το ζώο τους «να γεννήσει, γιατί αυτή είναι η φύση του» αλλά δεν ήθελαν τα «παραπανίσια» κουτάβια/γατάκια-, από τον συρφετό εκείνων των ιδιοκτητών που αφήνουν τα δικά τους ζώα να κυκλοφορούν ελεύθερα και ανεξέλεγκτα, και όταν η σκυλίτσα ή η γάτα τους και μείνει έγκυος πετάνε τα μωρά  και την αμολάνε ξανά στους δρόμους.

(2) Είναι ο ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ πραγματικός αριθμός. Είναι εκείνα τα πεταμένα κουτάβια/γατάκια για τα οποία μάθαμε εμείς στην ΚΙΒΩΤΟ, επειδή κάποιοι επικοινώνησαν μαζί μας ζητώντας βοήθεια. Μπορείτε να φανταστείτε πόσα είναι τα νεογέννητα ζωάκια που πετάχτηκαν στον δρόμο και για τα οποία δεν μάθαμε ποτέ τίποτα; Πρέπει ο καθένας από εμάς να καταλάβει ότι ο γείτονας, ο γνωστός, ο φίλος, ο θείος στο χωριό, που αφήνει το σκυλί ή τη γάτα του να γεννοβολάει και μετά παρατάει τα κουτάβια/γατάκια «για να βρουν τον δρόμο τους», είναι εγκληματίες που δεν σέβονται ούτε τα ίδια τα ζώα ούτε εμάς. Και ως εγκληματίες πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε. Μην κλείνετε λοιπόν τα μάτια, μην σκέφτεστε «δεν θέλω να μπλέξω», μην λέτε «δεν είναι δική μου δουλειά», γιατί έτσι απλώς αφήνετε τη δική τους εγκληματική συμπεριφορά να γίνεται το δικό μας πρόβλημα.