Μάχη για τη ζωή του δίνει ο σκύλος που βρέθηκε σκελετωμένος από την ασιτία στον Ωρωπό Αττικής

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται ο σκύλος που βρέθηκε σκελετωμένος από την ασιτία στον Ωρωπό Αττικής και μεταφέρθηκε στο καταφύγιο της οργάνωσης «Save a Greek Stray», η οποία ανέλαβε τη φροντίδα αυτού του δύστυχου ζώου.  

Ο Έλιοτ, όπως τον ονόμασαν οι φιλόζωοι, είναι ένα μεγαλόσωμο Πόιντερ, που ζυγίζει μόλις 12 κιλά, αφού όπως υπολογίζεται είχε κάποιες εβδομάδες να φάει τροφή. Τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων έδειξαν ότι δεν έχει Λεϊσμανίωση, αλλά ότι πάσχει από μια σοβαρή λοίμωξη, η αιτία της οποίας ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί εξαιτίας της άσχημης κλινικής του κατάστασης.

 

 

Ο σκυλάκος χρειάστηκε να ξαναμπεί σε ορό και ακολουθεί νέα αντιβιοτική αγωγή καθώς είναι πολύ καταβεβλημένος κι όλοι ελπίζουν ότι θα βρει τη δύναμη να τα καταφέρει. Οι εθελοντές που φροντίζουν τον Έλιοτ στο καταφύγιο της οργάνωσης «Save a Greek Stray» αναφέρουν: «Δεν υπάρχει χιλιοστό μυϊκής μάζας στο σώμα του. Στέκεται με μεγάλη δυσκολία, ενώ τις ελάχιστες δυνάμεις του τις χρησιμοποιεί για να κερδίσει λίγα χάδια».