Μαρίνι Στυλίδας: Σκότωσαν με φόλες τέσσερα αδέσποτα σκυλιά που φρόντιζαν φιλόζωοι

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας σε ανακοίνωσή του καλεί την Εισαγγελία Λαμίας να αναζητήσει τους ενόχους που θανάτωσαν με φόλες την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 τέσσερα ενήλικα υγιή αδέσποτα σκυλιά στο Μαρίνι Στυλίδας που φρόντιζαν κάτοικοι της περιοχής και ζητά από τον Δήμο Στυλίδας να εφαρμόσει επιτέλους όσα ορίζει ο νόμος για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων καθώς εξαιτίας της ανεπαρκούς πολιτικής του τα ζώα γίνονται δύο φορές θύματα των ασυνείδητων ανθρώπων και δυσφημίζεται έτσι παγκόσμια ένας παραθαλάσσιος τουριστικός δήμος.

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας κα Έφη Γρίβα αναφέρει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι με ελαφρά συνείδηση δολοφονούν με αυτόν τον βασανιστικό τρόπο αδέσποτα ζώα. Η φόλα, επεσήμανε, είναι τοξικό δηλητήριο που προκαλεί ασφυξία, αφόρητο πόνο, εμετούς, διάρροιες, σπασμούς κ.λπ.

 

 

 Καλεί επίσης τον Δήμο Στυλίδας να καλέσει τους πολίτες που γνωρίζουν ανάλογα περιστατικά θανάτωσης και κακοποίησης να τα καταγγείλουν στην αστυνομία προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιες αποτρόπαιες και βάρβαρες ενέργειες. Πόσο μάλλον που έχει πλέον αποδειχθεί επιστημονικά πως όσοι κακοποιούν ανυπεράσπιστα ζώα επιδεικνύουν και βάναυση συμπεριφορά απέναντι σε ανθρώπους.

Ο Δήμος Στυλίδας σε ανακοίνωσή του καταδίκασε την αποτρόπαια και απάνθρωπη πράξη του δηλητηριασμού των σκυλιών στο Μαρίνι Στυλίδος και αναφέρει ότι θα κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος θα δώσει ένα μισθό του σε όποιον ή όποια  βοηθήσει στον εντοπισμό του ενόχου ή των ενόχων της πράξης αυτής.

Κάτοικος της περιοχής που φρόντιζε τα ζώα μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας εξέφρασε την αγανάκτησή του για τη μαζική αυτή δηλητηρίαση λέγοντας ότι αυτός που το έκανε είναι ένας αισχρός τύπος. «Δεν μπορούν αυτά τα σκυλάκια να φεύγουν με αυτόν τον τρόπο. Ήταν όμορφα σκυλάκια. Παρά τις ενέργειες μου προς τον Δήμο Στυλίδος για να γίνουν κάποιες στειρώσεις ώστε να μην αυξηθεί περισσότερο ο πληθυσμός τους, δεν έτυχε καμίας ανταποκρίσεως γιατί μου είπαν ότι δεν υπάρχουν κονδύλια».

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο