«Μάθημα» αντιφιλοζωικής κουλτούρας έξω από το 51ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

«Παρακαλείστε να μην αφήνετε τροφές στα ζώα έξω από το σχολείο. Υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης των παιδιών μας» αναφέρουν οι αφίσες που κολλήθηκαν έξω από το 51ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, στέλνοντας αρνητικά μηνύματα στους μαθητές και ταυτόχρονα παραπληροφορώντας τους πολίτες μιας χώρας με ανεπαρκή ως μηδενική φιλοζωική κουλτούρα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αντί να καλλιεργεί στους μικρούς μαθητές, που είναι η επόμενη γενιά, το σεβασμό στη φύση και στα πλάσματά της, τους τρομοκρατεί με ψεύδη και ουσιαστικά επιχειρεί να αποτρέψει τους αυριανούς πολίτες αυτού του τόπου να σιτίζουν αδέσποτα ζώα γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να μολυνθούν.

 

 

Οι φιλόζωοι που σιτίζουν σε μια γωνιά έξω από το 51ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών τ’ αδέσποτα γατάκια, τα οποία είναι στειρωμένα και εμβολιασμένα, αναρωτιούνται από ποιες ασθένειες κινδυνεύουν τα παιδιά από το καθαρό νερό και τη ξηρά τροφή που τοποθετείται σε μπολάκια σε ώρες που το σχολείο είναι κλειστό;  Αντί να διδάσκουν στα παιδιά τους ν’ αγαπούν και να σέβονται τα ζώα, αναφέρουν οι φιλόζωοι, τους καλλιεργούν από την παιδική τους ηλικία μια απολίτιστη αντιφιλοζωική συμπεριφορά.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 51ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών οφείλει να ενημερωθεί τι ορίζει ο νόμος που αφορά στη σίτιση των αδέσποτων ζώων. Και το κυριότερο να λάβει υπόψη του τα παραδείγματα δεκάδων σχολείων στην Ελλάδα που φροντίζουν τ’ αδέσποτα ζώα, τα υιοθετούν και προωθούν στους μαθητές τους τη φιλοζωική και περιβαλλοντική κουλτούρα, δημιουργώντας υπεύθυνους πολίτες με αναπτυγμένα υγιή αντανακλαστικά απέναντι στη φύση και σε όλα τα πλάσματά της.