Μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ. Χαλκίδας κατασκεύασαν ταΐστρα για τ’ αδέσποτα και την παρουσίασαν σε εκπροσώπους του Δήμου Χαλκιδέων

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων ο Δήμος Χαλκιδέων οργάνωσε δράσεις, με σκοπό να υπενθυμίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι τα αδέσποτα ζώα αποτελούν τη σοβαρά πληττόμενη ομάδα ζώων.

Στον χώρο του Πάρκου του Βούρκου, εκπρόσωποι του Δήμου Χαλκιδέων και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου υποδέχθηκαν φιλόζωους και μαθητές του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) Χαλκίδας, οι οποίοι παρουσίασαν κατασκευή για τάισμα αδέσποτων ζώων, που αποτέλεσε αντικείμενο της ερευνητικής τους εργασίας στην Τεχνολογία. Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για τη διαδικασία υιοθεσίας αδέσποτων ζώων από το Δημοτικό Κυνοκομείο.

 

 

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, η Δημοτική Αρχή επιδιώκει συνεχώς να εξασφαλίζει στα ζώα αυτά, ασφαλές περιβάλλον για τη διαβίωσή τους, με παρεμβάσεις στο Δημοτικό Κυνοκομείο, επισημαίνοντας ότι η υγεία και η ευζωία των ζώων είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και τον πολιτισμό μας.