Μαζικές δηλητηριάσεις αδέσποτων στο λιμάνι της Σούδας με το ξεκίνημα του νέου έτους

Τουλάχιστον δέκα αδέσποτοι σκύλοι που φρόντιζαν φιλόζωοι στο λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη βρήκαν φρικτό θάνατο από κατανάλωση δηλητηριασμένων δολωμάτων από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έως και την περασμένη Κυριακή 3 Ιανουαρίου.

Ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» ανακοίνωσε ότι με τη συμβολή της Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου θα εξετάσει το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες που παρακολουθούν την περιοχή του λιμανιού σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί ο δράστης. 

«Δεν θα σχολιάσουμε πλέον το πόσο επώδυνος και μαρτυρικός είναι αυτός ο θάνατος, αφού εξακολουθεί να παραμένει προσφιλής μέθοδος αφανισμού και αφού οι πωλήσεις φυτοφαρμάκων είναι ανεξέλεγκτες ακόμη. Θα κάνουμε όμως έκκληση για μια ακόμη φορά, σε όποιον αντιληφθεί κάτι τέτοιο να το καταγγείλει. Γνωρίζουμε ότι οι δράστες κινούνται ύπουλα τη νύχτα και είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν, αποδεικνύοντας ότι τελικά δεν είναι «μάγκες» ώστε να αναλάβουν τις συνέπειες των πράξεων τους, πρέπει όμως να επαγρυπνούμε γιατί τίθενται σε κίνδυνο καθημερινά αθώες ψυχές και δεν είναι δύσκολο να θρηνήσουμε και ανθρώπινα θύματα σε μια τόσο πολυσύχναστη περιοχή» αναφέρει ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων».

Όποιος θέλει να φιλοξενήσει προσωρινά ένα από τα πέντε σκυλάκια που έχουν απομείνει στο λιμάνι της Σούδας να επικοινωνήσει με το σύλλογο στο email: [email protected]