Με σοβαρά εγκαύματα στο κεφάλι βρήκαν τον σκυλάκο να περιφέρεται στο χωριό Καστρί Ηγουμενίτσας

Έκκληση για τη φιλοξενία του μικρόσωμου σκυλάκου που εντοπίστηκε τη Δευτέρα 12  Σεπτεμβρίου  με εκτεταμένα εγκαύματα στο κεφάλι να περιφέρεται στο χωριό Καστρί Ηγουμενίτσας κάνει το Φιλοζωικό Σωματείο Θεσπρωτίας καθώς είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσει την εξειδικευμένη θεραπεία του σ’ ένα κατάλληλο περιβάλλον ώστε να επουλωθούν οι πληγές του.

 

 

Για τον ταλαιπωρημένο αυτόν σκυλάκο είχε ενημερωθεί η Ρούλα Μπρέστα, μέλος και εθελόντρια του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας, από μια νεαρή γυναίκα,  που τον είδε τυχαία σε αυτή την τραγική κατάσταση. Η κα Μπρέστα έσπευσε επί τόπου και μετέφερε το μικρόσωμο αρσενικό σκυλάκι στον κτηνιατρείο του κ. Αλέξανδρου Πολύζωος, ο οποίος εξετάζοντας το κατέληξε  στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για έγκαυμα που προκλήθηκε από καυστική ουσία ή βραστό νερό που κάποιος του πέταξε στο κεφάλι.

 

 

Όπως ανέφερε η Ρούλα Μπρέστα στις «Ιστορίες Αδέσποτων» το σκυλάκι δε μπορεί καθόλου να πατήσει  το πίσω του ποδαράκι, αλλά ο κτηνίατρος αδυνατεί να πει με βεβαιότητα αν η ζημιά που υπέστη προήλθε μετά από κακοποίηση ή από κάποιο τροχαίο.

Αναγκαστικά ο σκυλάκος φιλοξενείται αυτή τη στιγμή στο καταφύγιο, το οποίο δεν είναι ο καταλληλότερος χώρος για να ακολουθήσει την ειδική θεραπεία που θα διαρκέσει αρκετό καιρό ώστε να επουλωθούν οι πληγές του. Γι' αυτό το λόγο το Φιλοζωικό Σωματείο Θεσπρωτίας καλεί όποιον έχει τη δυνατότητα να τον φιλοξενήσει στο σπίτι του να επικοινωνήσει μαζί του μέσω της Σελίδας που διατηρεί στο facebook.