Μεγάλη διαμαρτυρία ενάντια στις φόλες από τους φιλόζωους στη Λάρισα

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν στην κεντρική πλατεία της Λάρισας το απόγευμα της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου οι φιλόζωοι για να διαμαρτυρηθούν για τις μαζικές δηλητηριάσεις αδέσποτων ζώων στο κέντρο της πόλης και σε άλλες περιοχές.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν αρκετά μεγάλη. Δεκάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες έδωσαν το δυναμικό «παρών» τους στην εκδήλωση που διοργάνωσαν τα τοπικά φιλοζωικά σωματεία της πόλης και διαμαρτυρήθηκαν για τις μαζικές δηλητηριάσεις ανυπεράσπιστων ζώων ζητώντας να εντοπιστούν οι δράστες για να παραδοθούν στη δικαιοσύνη. 

Ένωσαν τις φωνές τους με τις φωνές των εθελοντών των φιλοζωικών σωματείων φέρνοντας μαζί τους τα σκυλάκια τους, τα οποία κι αυτά διαμαρτυρήθηκαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο κλέβοντας την παράσταση.

 

 

Την εκδήλωση – διαμαρτυρία στελέχωσαν μέλη των τοπικών σωματείων (Anim.A.L., Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας, Ελεύθερος και Φίλοι των ζώων και του περιβάλλοντος).

Οι πρόεδροι των φιλοζωικών σωματείων κα Μαρία Κοντού (Anim.A.L.) και κα Αλεξάνδρα Μουστάκα  (Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας) έκαναν τις εναρκτήριες ομιλίες της εκδήλωσης ενώ η αντιδήμαρχος κα Δέσποινα Αράπκουλε απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων.

 

 

Στη συνέχεια ο κτηνίατρος κ. Κώστας Ζορμπάς μίλησε για τα είδη φόλας που υπάρχουν και παρουσίασε τις σωστές πρώτες βοήθειες που μπορούμε να παρέχουμε σ’ ένα δηλητηριασμένο ζώο. Τέλος η δικηγόρος κα Μάρσα Δημοπούλου αναφέρθηκε στις κυρώσεις που ορίζονται από τον νόμο για όποιον δηλητηριάζει ή κακοποιεί κάποιο ζώο, αδέσποτο ή μη.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε μέχρι το βράδυ με χαλαρή μουσική και συζήτηση μεταξύ των παρευρισκόμενων.

 

 

Τα φιλοζωικά σωματεία που διοργάνωσαν την εκδήλωση – διαμαρτυρία αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους προσκεκλημένους ομιλητές, τους εθελοντές που συνεργάστηκαν και έδρασαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και όλους εσάς που με την παρουσία σας κάνατε την φωνή μας πιο δυνατή. Επίσης ευχαριστούμε και τα μέλη από τα φιλοζωικά σωματεία των Φαρσάλων και των Τρικάλων που ήρθαν από τόση απόσταση για να διαμαρτυρηθούν μαζί μας. Ευχαριστούμε το Δήμο για την παραχώρηση του χώρου, το καφέ Indigo για τη χορηγία του εξοπλισμού και το τυπογραφείο για τις εκτυπώσεις. Σύντομα θα υπάρξουν νέες δράσεις μας και συνεργασίες καθώς και περισσότερο υλικό από την εκδήλωση για αυτό…stay tuned».