Μηχάνημα ανακύκλωσης που λειτουργεί ως ταΐστρα και ποτίστρα για τ’ αδέσποτα τοποθέτησε ο Δήμος Αρταίων

Την πρώτη ταΐστρα και ποτίστρα για τ’ αδέσποτα ζώα που λειτουργεί με ανακυκλώσιμα υλικά τοποθέτησε στο Παραποτάμιο Πάρκο ο Δήμος Αρταίων. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό μηχάνημα, στο οποίο οι χρήστες καλούνται να τοποθετήσουν μια πλαστική, μεταλλική ή γυάλινη συσκευασία στις ειδικές οπές ώστε να απελευθερωθεί τροφή και νερό για τ’ αδέσποτα ζώα.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Θεανώ Γραμματικού Παπατσίμπα δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας είναι να βρει ανταπόκριση η κίνηση αυτή, η οποία συμβάλλει και στην ανάπτυξη της ανακύκλωσης στο Δήμο μας. Το επόμενο διάστημα θα διαπιστώσουμε το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση που θα υπάρχει από τους συμπολίτες μας και αναλόγως θα κινηθούμε για την τοποθέτηση και άλλων ανάλογων ταϊστρών».

Σε Δελτίο Τύπου ο Δήμος Αρταίων αναφέρει ότι παράλληλα, συνεχίζει τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών του στο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, ανακοινώνοντας ότι την Τρίτη 23 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί από τις 9 το πρωί ενημέρωση και διανομή έντυπου υλικού στο κέντρο της πόλης, στην Πλατεία Αγίου Δημητρίου.