Νέα αναβολή στη δίκη του δράστη που σκότωσε το σκυλάκι της πεθεράς του

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα εκδίκαση της δίκης από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά με κατηγορούμενο έναν υποπλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος στις 26 Ιουλίου 2013 σκότωσε χτυπώντας βίαια το σκυλάκι της πεθεράς του στο σπίτι της στα Βασιλικά Σαλαμίνα. Η νέα ημερομηνία ορίστηκε στις 30 Ιουνίου του 2016. Το δικαστήριο ακύρωσε όλες τις σημερινές δίκες λόγω μιας δύσκολης και περίπλοκης υπόθεσης που η εκδίκασή της άρχισε σήμερα και θα διαρκέσει αρκετές ημέρες.

Το χρονικό της θανάσιμης επίθεσης 

Το άτυχο σκυλάκι με τ’ όνομα Μπούμπης έζησε από πολύ νωρίς την κακοποίηση αφού τα μέλη της πρώτης του οικογένειας ξεσπούσαν βίαια στο κορμάκι του. Μια εθελόντρια του Φιλοζωικού Σωματείου Νίκαιας Σαλαμίνας απάλλαξε τον Μπούμπη από αυτό το μαρτύριο και έψαχνε να του βρει μία στοργική οικογένεια που θα τον αγαπούσε και θα τον πρόσεχε.

Μετά από δύο μήνες ο Μπούμπης υιοθετήθηκε από μια ηλικιωμένη γυναίκα στα Βασιλικά Σαλαμίνα. Μετά από 26 περίπου ημέρες και ξημερώματα της 26ης  Ιουλίου του 2013 ο γαμπρός της, υποπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού, εισέβαλε στο σπίτι της και μ’ ένα σκουπόξυλο άρχισε να χτυπάει ανελέητα το σκυλάκι, ενώ εκείνο κοιμότανε στην καρέκλα. Η γυναίκα προσπάθησε να τον αποτρέψει, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Συμπτωματικά τη μέρα που έγινε το έγκλημα εθελόντρια του Φιλοζωικού Σωματείου Νίκαιας Σαλαμίνας τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη γυναίκα για να μάθει πως τα πάει με το σκυλάκι. Τότε εκείνη ισχυρίστηκε ότι το σκυλάκι χάθηκε. Η κόρη της όμως έκανε γνωστό το έγκλημα μέσω facebook.

H κηδεμόνας του Μπούμπη πήγε στο Α.Τ. Σαλαμίνας για να καταγγείλει τον γαμπρό της για την αποτρόπαια αυτή πράξη του. Όμως ο Αξιωματικός Υπηρεσίας την απέτρεψε να καταγγείλει τη θανάτωση του ζώου λέγοντας της ότι «αν το κάνει ο γαμπρός της θα χάσει τη δουλειά του και θα πεινάσουν τα εγγόνια της». Τελικά την επόμενη μέρα η ηλικιωμένη γυναίκα έκανε την καταγγελία με την παρότρυνση των κορών της και τη βοήθεια της προέδρου της Ζωοφιλικής Ομάδας Εθελοντών Σαλαμίνας (Ζ.Ο.Ε.Σ.) Νάντιας Ζόμπολα.

Ο δράστης αφού σκότωσε το σκυλάκι στη συνέχεια το πέταξε στον κάδο σκουπιδιών και το πτώμα του δεν εντοπίστηκε ποτέ καθώς λίγη ώρα αργότερα είχε περάσει το απορριμματοφόρο.