Νέα αναβολή της δίκης του υποπλοίαρχου του Πολεμικού Ναυτικού που σκότωσε το σκυλάκι της πεθεράς του στη Σαλαμίνα

Τρεισήμισι χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο υποπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού χτύπησε μέχρι θανάτου το σκυλάκι της πεθεράς του στο σπίτι της στα Βασιλικά Σαλαμίνα και ακόμα δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη αφού η εκδίκαση της υπόθεσης παίρνει συνεχώς αναβολές.

Και πάλι χθες αναβλήθηκε η προγραμματισμένη δίκη καθώς ο κατηγορούμενος απουσίαζε λόγω ασθένειας όπως ισχυρίστηκε ο συνήγορος υπεράσπισής τους. Έτσι το Τριμελές πλημμελειοδικείο Πειραιά όρισε η εκδίκαση της υπόθεσης να γίνει αυτή τη φορά στις 22 Μαΐου 2017.

Το άτυχο σκυλάκι με τ’ όνομα Μπούμπης έζησε από πολύ νωρίς την κακοποίηση αφού τα μέλη της πρώτης του οικογένειας ξεσπούσαν βίαια στο κορμάκι του. Μια εθελόντρια του Φιλοζωικού Σωματείου Νίκαιας – Κερατσινίου κατάφερε να απαλλάξει τον σκυλάκο από το καθημερινό μαρτύριο που βίωνε και έψαχνε να του βρει μια νέα οικογένεια που θα τον αγαπούσε. Δύο μήνες αργότερα ο Μπούμπης υιοθετήθηκε από την ηλικιωμένη γυναίκα στα Βασιλικά Σαλαμίνας και τίποτα δεν προμήνυε το τραγικό του τέλος. 

 

 

Ο Μπούμπης δεν είχε κλείσει ούτε ένα μήνα στο νέο του σπίτι και τα ξημερώματα της 26ης Ιουλίου του 2013 ο γαμπρός της ηλικιωμένης γυναίκας, υποπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού, εισέβαλε στο σπίτι της και μ’ ένα σκουπόξυλο άρχισε να τον χτυπάει ανελέητα, ενώ εκείνος κοιμόταν στην καρέκλα. Η γυναίκα προσπάθησε να τον αποτρέψει, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Ο Μπούμπης δεν άντεξε τα βίαια του χτυπήματα και κατέληξε. Συμπωματικά την ίδια μέρα που έγινε το έγκλημα η Κλαίρη Κερκίνη, μέλος του Φιλοζωικού Σωματείου Νίκαιας – Κερατσινίου κάλεσε την ηλικιωμένη γυναίκα για να μάθει πως είναι το σκυλάκι.

Τότε εκείνη ισχυρίστηκε ότι ο Μπούμπης εξαφανίστηκε. Η μια, όμως, κόρη της ενημέρωσε τηλεφωνικά για το έγκλημα την Κλαίρη Κερκίνη διαψεύδοντας τη μητέρα της που είχε επιχειρήσει να συγκαλύψει το γαμπρό της. Η κα Κερκίνη δημοσιοποίησε το περιστατικό μέσω facebook αποκαλύπτοντας και την επαγγελματική ταυτότητα του δράστη.

 

 

Η κόρη, ο γιος και η νύφη της ηλικιωμένης γυναίκας έκαναν την ίδια ημέρα καταγγελία εναντίον του δράστη με τη βοήθεια και συνεργασία της προέδρου της «Ζωοφιλικής Ομάδας Εθελοντών Σαλαμίνας» Νάντιας Ζόμπολα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η  κηδεμόνας του Μπούμπη είχε πάει στο Α.Τ. Σαλαμίνας για να καταγγείλει τον γαμπρό της, αλλά ο Αξιωματικός Υπηρεσίας την απέτρεψε να καταγγείλει τη θανάτωση του ζώου λέγοντας της ότι «αν το κάνει ο γαμπρός της θα χάσει τη δουλειά του και θα πεινάσουν τα εγγόνια της». Έτσι η ηλικιωμένη γυναίκα έκανε πίσω και δεν κατήγγειλε τον γαμπρό της γι’ αυτό και η Κλαίρη Κερκίνη έκανε μήνυση εις βάρος της για συγκάλυψη του εγκλήματος.

Όπως είχε γίνει γνωστό ο δράστης αφού σκότωσε με το κοντάρι της σκούπας το σκυλάκι στη συνέχεια το πέταξε στον κάδο σκουπιδιών. Το πτώμα του δεν εντοπίστηκε ποτέ καθώς λίγη ώρα αργότερα είχε περάσει το απορριμματοφόρο.