Ο Δήμος Λαρισαίων θα κινηθεί νομικά κατ' αγνώστων για τις δηλητηριάσεις αδέσποτων στην κεντρική πλατεία

Ο Δήμος Λαρισαίων σε ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι πρόκειται να κινηθεί νομικά κατ' αγνώστων προκειμένου να αναζητηθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι που έριξαν δηλητηριασμένη τροφή στην κεντρική πλατεία της Λάρισας με αποτέλεσμα να βρουν φρικτό θάνατο τρία από τα πιο αγαπητά αδέσποτα σκυλιά ανήμερα Δεκαπενταύγουστου.  

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ο Δήμος Λαρισαίων αναφέρει: «Η δολοφονική ενέργεια με φόλες κατά αδέσποτων σκύλων στην πόλη της Λάρισας, κοντά σε χώρους που παίζουν παιδιά, προκαλεί αποτροπιασμό και είναι καταδικαστέα από κάθε λογικό άνθρωπο. Το γεγονός ότι αυτή η αποτρόπαια πράξη, πραγματοποιήθηκε παραμονές Δεκαπενταύγουστου, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για προσχεδιασμένη ενέργεια. Ο Δήμος Λαρισαίων, θα κινηθεί νομικά κατ’ αγνώστων, προκειμένου να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι κι να τιμωρηθούν. 

 

 

Με τη δυσάρεστη αυτή αφορμή, υπενθυμίζουμε ότι το Δήμος Λαρισαίων συντάσσει ατελώς Μητρώο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς. Είναι εκ του νόμου υποχρέωση των πολιτών να δηλώσουν τα ζώα αυτά στο Δήμο, αφού πρώτα αποκτήσουν ταυτότητα και βιβλιάριο υγείας από κτηνίατρο. Το Μητρώο, είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει σε ιδιαίτερα σημαντικό βαθμό, στο θέμα του περιορισμού της εμφάνισης αδέσποτων ζώων. Η νομοθεσία είναι αυστηρή και οι συμπολίτες μας πρέπει να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους. 

 

 

Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων, θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τις φιλοζωικές οργανώσεις και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη διαχείριση ενός υπαρκτού ζητήματος που απασχολεί όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας και όχι μόνο.  Επίσης ενημερώνουμε, ότι το δημοτικό Κυνοκομείο, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, περισυλλέγει, φροντίζει, στειρώνει και στη συνέχεια αφήνει τα αδέσποτα ζώα, στο σημείο απ’ όπου περισυλλέγησαν».