Ο Freddy ταξίδεψε στη «Γειτονιά των Αγγέλων»

Έφυγε από τη ζωή χθες το βράδυ ο Freddy, που εντοπίστηκε τυχαία τον περασμένο Ιανουάριο από εθελοντές της φιλοζωικής ομάδας StrayCare.gr Αδέσποτη Φροντίδα να περιπλανάτε σε τραγική κατάσταση στη Μάνδρα Αττικής.

Ο Freddy έδωσε μάχη για να κερδίσει ξανά τη ζωή του, αλλά δυστυχώς ήταν πια αργά για να ανατραπεί η δύσκολη κλινική του κατάσταση. Υπέφερε από λεϊσμανίωση, ερλιχίωση, ψώρα σε προχωρημένο στάδιο, αφροδίσιο νόσημα, ασιτία και αφυδάτωση.

Όπως αναφέρουν οι εθελοντές που τον φρόντιζαν, ο Freddy έδειχνε να ανταποκρίνεται στη θεραπεία που ακολουθούσε και οι τελευταίες αιματολογικές εξετάσεις που υποβλήθηκε στις 30 Μαρτίου του 2015 ήταν μέσα στα φυσιολογικά όρια. Δυστυχώς, όμως, τις επόμενες ημέρες ο Freddy υποτροπίασε και χθες το βράδυ 7 Απριλίου ταξίδεψε στη «Γειτονιά των Αγγέλων».

Οι εθελοντές της φιλοζωικής ομάδας StrayCare.gr Αδέσποτη Φροντίδα που στάθηκαν δίπλα στον Freddy προσφέροντας του την αγάπη που τόσο στερήθηκε εκεί έξω στους δρόμους, αναφέρουν για τον αγαπημένο τους σκυλάκο: «Ο Freddy, ήταν ένα σκυλί με τόση αγάπη μέσα του. Ένα σκυλί που παρότι πονούσε, μας έδειχνε την ευγνωμοσύνη του καθημερινά και με κάθε τρόπο. Ένα σκυλί που μας έδωσε πολύτιμα μαθήματα ζωής και σίγουρα δεν θα ξεχαστεί. Η πρώτη μας επαφή μπορεί να προκάλεσε λύπη, αλλά σύντομα το συναίσθημα αυτό, το αντικατέστησε ο θαυμασμός. Φρεντάκο, σ' αγαπάμε και θα μας λείψεις πολύ».

Τα μάτια ενός ζώου έχουν την ικανότητα να μιλούν μια σπουδαία γλώσσα. Και τα μάτια του Freddy θα δίνουν πάντα μια δυνατή γροθιά στο στομάχι κι ένα γερό χαστούκι στην κοινωνία μας που με την εγκληματική αδιαφορία της καταδικάζει σε βασανιστικό θάνατο ανυπεράσπιστα πλάσματα.