Ο Τόνυ που πυροβόλησαν στο Αλεποχώρι έτρεξε με το αμαξίδιο του στον μαραθώνιο αγώνα δρόμου «Penny Marathon» στην Αθήνα

Το χειροκρότημα και μια περίοπτη θέση στην καρδιά όλων κέρδισε με το σπαθί του ο παράλυτος Τόνυ που έτρεξε σήμερα 10 Ιουλίου 2016 με το αναπηρικό του αμαξίδιο στον μαραθώνιο αγώνα δρόμου για τ’ αδέσποτα «Penny Marathon» στην Αθήνα έχοντας στο πλευρό τους κηδεμόνες του που τον υιοθέτησαν.

Ο Τόνυ εντοπίστηκε στο Αλεποχώρι στις 18 Μαρτίου 2016 να σέρνεται στην άσφαλτο εξαιτίας ενός εγκληματία που δεν δίστασε να τον πυροβολήσει για να τον εξοντώσει με συνοπτικές διαδικασίες. Χάρη στην κινητοποίηση φιλόζωων μεταφέρθηκε εσπευσμένα από το Αλεποχώρι στο κτηνιατρείο του Δημήτρη Χαριτάκη και Ηλία Μουζακίτη στη Γλυφάδα όπου διαπιστώθηκε από την αξονική τομογραφία ότι έφερε περίπου 80 σκάγια στο σώμα του.

 

 

Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθούν κάποια από τα σκάγια που βρίσκονταν σφηνωμένα στη σπονδυλική του στήλη. Εξαιτίας όμως της βαρύτητας της βλάβης ο Τόνυ παρέμεινε παράλυτος στα πίσω του άκρα κι έχασε την όραση από το ένα του μάτι.

Ο καλοσυνάτος Τόνυ μπορεί να πέρασε πολλά αλλά πάλεψε και βγήκε νικητής. Εμπιστεύτηκε ξανά τους ανθρώπους και δυνατός όσο ποτέ έτρεξε με το αναπηρικό του αμαξίδιο δίπλα στους δρομείς και κατάφερε να τερματίσει στον μαραθώνιο αγώνα δρόμου «Penny Marathon» που διεξήχθη σήμερα στην Αθήνα.

 

 

Οι κακουχίες που βίωσε και η απανθρωπιά που συνάντησε στην αδέσποτη ζωή του μπορεί να λάβωσαν και να σημάδεψαν το κορμί του αλλά όχι την καρδιά του. Πριν από μερικούς μήνες σερνόταν αβοήθητος στην άσφαλτο στο Αλεποχώρι και σήμερα με σκυλίσια υπερηφάνεια έτρεξε μαζί με τη δική του οικογένεια για τα τετράποδα αδέσποτα φιλαράκια του που ακόμα ζουν στους δρόμους και προσπαθούν να επιβιώσουν σ΄έναν σκληρό κόσμο που εξαντλεί την κακία του σε αδύναμα και ανυπεράσπιστα πλάσματα.

 

 

Φωτογραφίες από τον μαραθώνιο: Γιώργος Σαρτζετάκης, εθελοντής του «Penny Marathon» και  μέλος της ομάδας «Ζωόφιλοι Μάνδρας - Ελευσίνας Αττικής»