Πανό κατά της κακοποίησης των γαϊδουριών στα ελληνικά νησιά από τους οργανωμένους φίλους του Πανιωνίου

«STOP THE DONKEY ABUSE. BOYKOT IT IN THE GREEK ISLANDS» έγραφε το πανό που σήκωσαν οι οργανωμένοι φίλοι του Πανιωνίου «Πάνθηρες» στη διάρκεια του αγώνα με τον ΟΦΗ στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος στις 26 Αυγούστου 2018.

Οι «Πάνθηρες» του Πανιωνίου, οι οποίοι είναι ευαισθητοποιημένοι σε κοινωνικά ζητήματα, προέβησαν σε αυτή την συμβολική κίνηση για να στείλουν το δικό τους μήνυμα κατά της συστηματικής κακοποίησης που υφίστανται τα ιπποειδή στα ελληνικά νησιά παροτρύνοντας τους ξένους τουρίστες να σαμποτάρουν τις βόλτες και τη μεταφορά με τα γαϊδουράκια, μια ειδεχθή δραστηριότητα τουριστικής attraction που έχει μετατραπεί σε μπίζνα και οδηγεί στην κακομεταχείριση αυτών των πλασμάτων.

Οι οργανωμένοι φίλοι του Πανιωνίου «Πάνθηρες» αναφέρουν γι’ αυτήν την πρωτοβουλία τους τα εξής: «Η κερκίδα μας είχε ένα μήνυμα κατά της κακοποίησης των συμπαθέστατων γαϊδάρων την οποία παρατηρούμε, μαζί με όλο τον υπόλοιπο κόσμο, να τελείται συστηματικά στα ελληνικά νησιά και όχι μόνο. Ως κερκίδα, ως ένα δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας, είμαστε δηλωμένα αντίθετοι σε κάθε μορφή ρατσισμού, εκμετάλλευσης και κακοποίησης.

 

 

Είτε αυτό είναι ενάντια σε ασθενείς κοινωνικές ομάδες (π.χ. πρόσφυγες, μετανάστες, άστεγους, γκέι κοινότητες κ.ά.), είτε αυτό είναι ενάντια στη φύση (σκόπιμες πυρκαγιές, μόλυνση θαλασσών, βιασμός γης με μόνο σκοπό το κέρδος κ.ά.), είτε φυσικά αυτό είναι ενάντια στους φίλους μας τα ζώα (φόλες, βία, εργασιακή καταπίεση κ.ά.).

Δηλώνουμε αηδιασμένοι με φαινόμενα γαϊδάρων που τρώνε ξύλο από άξεστα δίποδα - αγωγιάτες, θυμωμένοι με τα ζώα να βρίσκονται όλη μέρα κάτω από τον καυτό ήλιο χωρίς νερό και φαγητό, εξοργισμένοι με εικόνες ζώων γεμάτα πληγές, αδύνατα από την ασιτία και να τρέμουν από τα υπέρβαρα φορτία που τα βάζουν να σηκώσουν.

Ζητάμε από τους ντόπιους να επαναστατήσουν απέναντι σε αυτήν την αλητεία και φυσικά τους τουρίστες που πηγαίνουν σε αυτά τα μέρη να μην προμοτάρουν το φαινόμενο με τύπου «βόλτες» και άλλες χαριτωμενιές που διαιωνίζουν το πρόβλημα. Ας ξυπνήσουμε σαν κοινωνία επιτέλους και ας κοιτάξουμε το πρόβλημα δίπλα μας, όχι αδιαφορία, όχι μόνο την πάρτη μας».