Παρέδωσε στη «Ζωόφιλη Δράση» τον σκύλο του που έσερνε πίσω από το αγροτικό του

Οικειοθελώς παρέδωσε στο φιλοζωικό σωματείο «Ζωόφιλη Δράση» τον σκύλο του ένας ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος τον είχε δέσει πίσω από το αγροτικό του Ι.Χ. και τον έσερνε στον επαρχιακό δρόμο της Φοινικιάς Ηρακλείου Κρήτης για να μην λερώσει την καρότσα του οχήματός του.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή όταν ένας άνδρας που περνούσε με το αυτοκίνητό του στην περιοχή εντόπισε τον ηλικιωμένο οδηγό να σέρνει πίσω  από την καρότσα του οχήματος του ένα βέλγικο λυκόσκυλο, το οποίο με δυσκολία προσπαθούσε να κρατηθεί όρθιο για να μην πέσει στην άσφαλτο.

 

 

Με προσεκτικό χειρισμό ο αυτόπτης μάρτυρας του έκλεισε το δρόμο και σταμάτησε τον οδηγό, ο οποίος για να δικαιολογήσει την πράξη του ισχυρίστηκε ότι την καρότσα του αγροτικού του την έχει ως κόσμημα και γι’ αυτό τον λόγο έδεσε τον σκύλο του πίσω από το όχημα για να πάνε στο κτήμα. Την επόμενη ημέρα ο αυτόπτης μάρτυρας ενημέρωσε το φιλοζωικό σωματείο «Ζωόφιλη Δράση» προσκομίζοντας το σχετικό φωτογραφικό υλικό, αλλά και τον αριθμό της πινακίδας του αγροτικού οχήματος πίσω από το οποίο ήταν δεμένο και σερνόταν το βέλγικο λυκόσκυλο.

Ο ηλικιωμένος άνδρας παρέδωσε οικειοθελώς τον σκύλο του στο φιλοζωικό σωματείο «Ζωόφιλη Δράση», το οποίο μπορεί να μην προχώρησε σε καταγγελία εις βάρος του, αλλά φρόντισε να μην προβεί ξανά σε ανάλογη πράξη στο μέλλον. Ο σκυλάκος, ο οποίος είναι 3 ετών, βρίσκεται υπό τη φροντίδα του σωματείου και δίνεται για υιοθεσία.