Παρέμβαση Τσίπρα ζητά η Π.Φ.Π.Ο. για να σταματήσει η κακοποίηση των 500 σκύλων που στοίβαξε σε παράνομο κυνοκομείο ο Δήμος Σπάρτης

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά και των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Πολιτισμού και Τουρισμού ζητά με ανοιχτή επιστολή της η Πανελλήνια Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) για να μπει ένα τέλος  στην κακοποίηση των 500 αδέσποτων σκύλων που ο Δήμος Σπάρτης κρατά έγκλειστους και στοιβαγμένους σ’ ένα χωράφι – «καταφύγιο» με ανύπαρκτες συνθήκες ευζωίας στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης στην Λακωνία.

Η ανοιχτή επιστολή της Π.Φ.Π.Ο. έχεις ως εξής:

Προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Τσίπρα, τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης ΑΑΤ κ. Αποστόλου και Τσιρώνη, στην Υπουργό Πολιτισμού κα Κονιόρδου, στην υπουργό Τουρισμού κα  Κουντουρά, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου  κα Δημητρίου, στον  Αρχηγό της  ΕΛ.ΑΣ κ. Τσουβάλα, στον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε κ. Πατούλη  και σε όποιον άλλον γνωρίζει και δεν αντιδρά  έχοντας μια   στρεβλή  και θεωρητική εικόνα  της αθλιότητας των δημοτικών κυνοκομείων, Νταχάου ζωντανών ψυχών.

Σπάρτη 2017, Ελλάδα 2017, ο πολιτισμός στα αζήτητα. Κυνοκομείο Σπάρτης, το σκληρό και αποκρουστικό πρόσωπο μιας ευρωπαϊκής, στα λόγια, χώρας, για τα ζώα.

 

 

Παραθέτουμε  αντί άλλων την περιγραφή  και την έκκληση που μας έστειλε δημότης της Σπάρτης: «Δεν  επιτρέπεται η είσοδος στο κυνοκομείο ώστε να προσφέρουμε την όποια  βοήθεια, ενώ το έχουν κλείσει απέξω για να μην μπορούμε ούτε να δούμε.

Από όσα  μπορέσαμε να μάθουμε τα ζώα σιτίζονται συν τοις άλλοις με ωμό κοτόπουλο. Στοιβάζονται σε κλουβιά είτε είναι  δεμένα σε δέντρα εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, σπίτι τους είναι  οι κάδοι σκουπιδιών και διάφορα είδη ψυγείων.

 

 

Ο αριθμός 500 ζώα. Με αποτέλεσμα  άλλα  να αλληλοτρώγονται, μέσα  δε στην περασμένη εβδομάδα ένα κουτάβι έχασε το μάτι του από  ένα μεγαλύτερο.. Επίσης πήγανε ένα θηλυκό για στείρωση, το άνοιξε ο γιατρός και διαπίστωσε πως ήταν ήδη στειρωμένο. Ούτε καν γνωρίζουν ποια είναι στειρωμένα και ποια όχι.

Έχουν έναν και μοναδικό υπάλληλο για 500 ζώα. Το κυνοκομείο δεν πληρεί κανέναν κανόνα ευζωίας, ενώ ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ Αργυρόπουλος δήλωσε ότι θα τα κάνει 1.000 γιατί έτσι θέλει. 

 

 

Τα ζώα αυτά έχουν να αποπαρασιτωθούν εσωτερικά κ εξωτερικά, πάνω από δύο χρόνια , είναι μέσα στους ψύλλους και τα τσιμπούρια. Όπως καταλαβαίνετε μπαίνουν υγιή  και αρρωσταίνουν  ή βγαίνουν από εκεί νεκρά. Σας παρακαλούμε βοηθήστε τα».

Στον Δήμαρχο Σπάρτης έχουμε απευθυνθεί ξανά στο πρόσφατο παρελθόν αλλά φωνή βοώντος. Δεν μας απομένει πια παρά η δημοσιοποίηση της κατάστασης μήπως και οι αρμόδιοι ευαισθητοποιηθούν.

Η Σπάρτη δεν είναι η εξαίρεση. Δυστυχώς αυτή η αποκρουστική εικόνα  κυριαρχεί στην συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών κυνοκομείων. Η νομοθεσία καταστρατηγείται γιατί έτσι θέλουν. Και εκεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ετοιμάζονται να αλλάξουν το νόμο. Προς το χειρότερο και χωρίς τους Φιλοζωικούς Φορείς .

Σπάρτη 2017, Ελλάδα 2017, ο πολιτισμός στα αζήτητα …