Πέταξε γέρικο σκυλί από γέφυρα ύψους 8 μέτρων

Για το γέρικο και τυφλό σκυλάκι που κάποιος πέταξε από μια γέφυρα ύψους 8 μέτρων στην οδό Αριστείδου Στάνη στην περιοχή του Αγίου Παύλου ενημερώθηκε το φιλοζωικό σωματείο Καβάλας «Αίσωπος». Μέλη του έσπευσαν επί τόπου και αντίκρισαν το άτυχο σκυλάκι να κλαίει από αβάσταχτους πόνους.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι στις 7 το πρωί ένας άνδρας με μηχανή σταμάτησε και πέταξε από το γεφυράκι το γέρικο και τυφλό σκυλάκι, ράτσας Κανίς. Το σωματείο κατέθεσε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Καβάλας, αλλά δυστυχώς, κανείς δεν πρόλαβε να συγκρατήσει τον αριθμό πινακίδας της μηχανής προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης αυτής της αποτρόπαιας πράξης.

Το σκυλάκι μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο της περιοχής όπου διαπιστώθηκε ότι εκτός από παραλυσία στα δύο του πίσω του άκρα, παρουσίασε και εσωτερική αιμορραγία. Η κατάσταση του κρίθηκε μη ανατρέψιμη γι’ αυτό υποβλήθηκε σε ευθανασία. Το σκυλάκι φορούσε γαλάζιο υφασμάτινο λουράκι και δεν έφερε μικροτσίπ.

Τη δημοσίευση του περιστατικού είδε η κηδεμόνας του άτυχου ζώου κα Κική Βασιλειάδου, η οποία όπως ανέφερε το πρωί της ίδιας ημέρας το 17χρονο σκυλάκι της εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από την αυλή του σπιτιού της και μάταια το ψάχνανε στη γειτονιά. Δηλώνει συγκλονισμένη και αδυνατεί ακόμα να συνειδητοποιήσει ότι κάποιος απάνθρωπος έκλεψε τον γέρικο σκυλάκο της από την αυλή για να τον πετάξει λίγη ώρα αργότερα από τη γέφυρα.