Πέθανε η σκυλίτσα που υπάλληλος του Δήμου Ασπροπύργου με εκσκαφέα προσπάθησε να πετάξει στα μπάζα ενώ ήταν βαριά τραυματισμένη

Χθες πέθανε τελικά η σκυλίτσα, η οποία σύμφωνα με την αυτόπτη μάρτυρα, ενώ ήταν πεσμένη στο έδαφος και βαριά τραυματισμένη καθώς είχε χτυπηθεί από όχημα,  ένας υπάλληλος του Δήμου Ασπροπύργου αντί να ζητήσει βοήθεια ώστε να μεταφερθεί για περίθαλψη, προσπαθούσε με τη τσάπα του εκσκαφέα να πετάξει το τραυματισμένο ζώο μέσα στην καρότσα του φορτηγού με τα μπάζα την Παρασκευή  22 Σεπτεμβρίου στην περιοχή Γερμανικά Ασπροπύργου.

Η αυτόπτης μάρτυρας, που έτυχε εκείνη την ώρα να περνάει από το σημείο πηγαίνοντας στο σπίτι της, μόλις αντιλήφθηκε τι συμβαίνει,  σταμάτησε με φωνές τον δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος  στην ερώτηση της «Γιατί προσπαθεί να πετάξει το τραυματισμένο, αλλά ζωντανό ζώο», εκείνος απάντησε: ««Τι να το κάνω; Δεν το βλέπεις ότι θα πεθάνει;».

Στη συνέχεια η γυναίκα ενημέρωσε το Φιλοζωικό Σύλλογο Ασπροπύργου «Στέγη Αδέσποτων Ζώων» και εθελοντές του μετέφεραν αρχικά τη σκυλίτσα στον συμβεβλημένο κτηνίατρο με τον Δήμο Ασπροπύργου, ο οποίος όμως  αρνήθηκε να περιθάλψει το ζώο διότι περιμένει πελάτες και δεν μπορεί να τους χάσει για ένα αδέσποτο. Όταν τον ρώτησα οι εθελοντές γιατί ανέλαβε το πρόγραμμα των αδέσποτων αφού δεν τον ενδιαφέρουν έσκυψε απλά το κεφάλι και μπήκε στο ιατρείο του. 

Τότε η σκυλίτσα μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε άλλον ιδιώτη κτηνίατρο, ο οποίος την έβαλε στον ορό και τις έδωσε τις πρώτες βοήθειες.

 

 

Εξαιτίας της εξαιρετικά κρίσιμης κατάστασης της υγείας της κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί την επόμενη ημέρα στην κτηνιατρική κλινική του Χρήστου Κτενά στην Νέα Ερυθραία όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι είχε εγκεφαλικό οίδημα. Το γεγονός ότι η σκυλίτσα είχε μείνει για αρκετές μέρες αβοήθητη στο δρόμο, το αιμάτωμα στο κεφάλι της είχε επεκταθεί επικίνδυνα. Είχε υποθερμία, εγκαύματα από το σύρσιμο στην άσφαλτο, αφυδάτωση και εξάντληση. 

Η σκυλίτσα παρά τη φροντίδα που της δόθηκε κατά τη νοσηλεία της, δεν τα κατάφερε και κατέληξε χθες. Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Ασπροπύργου «Στέγη Αδέσποτων Ζώων» κα Χρύσα Καρασαχινίδου μιλώντας στις «Ιστορίες Αδέσποτων» ανέφερε ότι το ζώο, που ήταν εξαρχής εξαντλημένο με λιγοστές δυνάμεις άμυνας, είχε πέσει σε κόμμα το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, καθώς η φαρμακευτική αγωγή  δεν κατάφερε να διαλύσει το εγκεφαλικό οίδημα. Και τελικά κατέληξε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Ασπροπύργου «Στέγη Αδέσποτων Ζώων», ο οποίος κατέθεσε καταγγελία στο Α.Τ. Ασπροπύργου σε βάρος  του δημοτικού υπάλληλου και του συμβεβλημένου κτηνίατρου,  αναφέρει σε ανακοίνωσή του τα ακόλουθα: «Έχει γίνει η καταγγελία στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα από την πρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου «Στέγη Αδέσποτων Ζώων» και φυσικά ζητήθηκε να αποδοθούν ευθύνες ώστε να μην ξανασυμβεί παρόμοιο κρούσμα. Θα παραπεμφθεί ο «υπεύθυνος» στην Εισαγγελέα Ζώων για προανάκριση. Η καταγγελία θα κοινοποιηθεί στο Δήμο Ασπροπύργου, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, στην Περιφέρεια, στον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας των Ζώων, έτσι ώστε να μην υπάρχει τρόπος διαφυγής ή αποφυγής ευθυνών! Υπάρχει πλέον η συμβολή δικηγόρου καθώς κρίθηκε ΑΠΟΛΥΤΩΣ απαραίτητη».