Πετούσε σκύλους σε πηγάδι 12 μέτρων

Φρικτά εγκλήματα εις βάρος των αδέσποτων ζώων διέπραττε συστηματικά ο κάτοικος των Διλινάτων Κεφαλονιάς Λ.Κ. και οι συγχωριανοί του κάλυπταν τις αποτρόπαιες πράξεις του με αποτέλεσμα να δρα ανεξέλεγκτος, άγνωστο για πόσο καιρό, ικανοποιώντας τα διαστροφικά του ένστικτα σε ανυπεράσπιστα πλάσματα.

Όπως αποκαλύφθηκε ο δράστης πετούσε ζωντανά αδέσποτα ζώα σε ξερό πηγάδι βάθους 12 μέτρων που βρισκόταν έξω από το σπίτι όπου διέμενε, και τ’ άφηνε να πεθάνουν με αργό και βασανιστικό θάνατο, ενώ ταυτόχρονα ένα ολόκληρο χωριό κάλυπτε την εγκληματική του δράση γιατί στο παρελθόν είχε δείξει έντονα παραβατικό και διαταραγμένο χαρακτήρα.

Το δολοφονικό του έργο έγινε γνωστό όταν ο Χ.Γ., κάτοικος των Διλινάτων Κεφαλονιάς, κάλεσε αργά χθες το βράδυ το σύλλογο Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «ΝΤΟΡΙΣ», ζητώντας απεγνωσμένα τη βοήθεια των εθελοντών για να απεγκλωβίσουν τη σκυλίτσα του από ξερό πηγάδι βάθους 12 μέτρων που την είχε πετάξει ζωντανή ο συγχωριανός του Λ.Κ.

Όπως τους ενημέρωσε η σκυλίτσα του είχε εξαφανιστεί πριν από δέκα περίπου μέρες από το χωριό κι ενώ έψαχνε παντού, δεν τη βρήκε πουθενά, ώσπου συνάντησε τον απαγωγέα της που του υπέδειξε το σημείο που βρισκόταν. Ο Λ.Κ. είχε αρπάξει την σκύλα του και την είχε πετάξει σε παλιό ξερό πηγάδι, 12 περίπου μέτρων, έξω από τον χώρο που διαμένει, μαζί με άλλα δύο αδέσποτα σκυλιά για να πεθάνουν από ασιτία και αφυδάτωση.

Ο Χ.Γ. αφού διαπίστωσε ότι όντως εκεί βρίσκονται και τα τρία σκυλάκια ενημέρωσε και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου για να επιχειρήσουν τον απεγκλωβισμό καθώς και το Α.Τ. Αργοστολίου για να λάβει γνώση της όλης κατάστασης. Μέσα σε λίγη ώρα έφθασαν στο σημείο και οι εθελοντές του συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «ΝΤΟΡΙΣ» για να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό των άτυχων ζώων.

Ζώα σε προχωρημένη σήψη έξω από το σπίτι του δράστη

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του γραμματέα του συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «ΝΤΟΡΙΣ» κ. Διονύση Καππάτου, ο οποίος περιγράφει τη φρίκη που αντίκρισαν έξω από το σπίτι του δράστη, με νεκρά ζώα σε προχωρημένη σήψη, που προφανώς ήταν προηγούμενα θύματα του. «Φτάσαμε έξω από το χώρο που διαμένει αυτός ο άνθρωπος. Ένα γιαπί χωρίς πόρτες και παράθυρα. Ούτε λόγος για φως, νερό, τουαλέτα. Μια υγειονομική βόμβα στη καρδιά του χωριού. Εκεί παραδίπλα ακούσαμε τα αδύναμα αλυχτίσματα από τα άμοιρα ζώα. Μόνο κλαψουρίζανε. Δεν είχαν δυνάμεις για να γαβγίσουν. Φρίκη μέσα στο σκοτάδι σε 12 μέτρα βάθος πάνω σε σωρούς από μπάζα, δέρματα και υπολείμματα από άλλα ζώα, προηγούμενα θύματά του, σε προχωρημένη αποσύνθεση, στάχτες από φωτιά που είχε ανάψει ο παρανοϊκός μέσα στη στέρνα. Είχε κάψει τα προηγούμενα ζώα ζωντανά ή τα έκαψε αφού κατέληξαν τα δύστυχα για να εξαφανίσει τα πτώματά τους;

Απίστευτη δυσοσμία αναδυόταν από τα βάθη της στέρνας. Απορήσαμε όλοι, πως είναι δυνατόν σε μια γειτονιά με σπίτια δίπλα σε αυτόν να μην ενοχλούνται από τα έργα και ημέρες του και τη βρωμιά του χώρου; Θα μπορούσαν να αρρωστήσουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους. Γύρω - γύρω ακούγαμε άλλα σκυλιά που γαυγίζανε, τα οποία ανήκαν στους γείτονες του. Δεν φοβήθηκαν μήπως κάποια στιγμή έρθει και η σειρά των δικών τους σκυλιών από τον ανώμαλο ή μήπως έλεγαν “δε βαριέσαι όλο και κάποιο αδεσποτάκι θα την πληρώσει” και έκλειναν τα μάτια και πήγαιναν όλοι μαζί να κοιμηθούν με τη συνείδησή τους καθαρή;».

Απεγκλώβισαν τα άτυχα ζώα

Από την στενή είσοδο του πηγαδιού οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργοστολίου τοποθέτησαν την μεγάλη κλίμακα που είχαν φέρει μαζί τους και κατέβηκαν στην ξερή στέρνα βάθους 12 μέτρων. Με ιδιαίτερη προσοχή κατάφεραν και έδεσαν με σχοινί ένα - ένα τα άτυχα ζώα και με την βοήθεια όλων όσων παραβρέθηκαν στην επιχείρηση κατάφεραν να τα ανασύρουν από τον τάφο τους.

Η οικογένεια του Χ.Γ. με πολύ χαρά πήραν στην αγκαλιά τους τη δική τους σκυλίτσα. Οι εθελοντές του συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «ΝΤΟΡΙΣ» παρέλαβαν τα δύο αδέσποτα σκυλιά και τα μετέφεραν στο καταφύγιο όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με αντιβιοτικές ενέσεις και σπρέι.

«Κατεβαίνοντας με το αυτοκίνητο μας προς το Αργοστόλι με τις δυο ψυχές που διασώσαμε προσπαθούσαμε να βρούμε μια λογική στην αντίδρασή τους προς εμάς. Δεν σταμάτησαν λεπτό να μας γλείφουν τα χέρια από την ευγνωμοσύνη τους. Έγλειφαν τα χέρια μας παρόλο που έμοιαζαν με αυτά τα άλλα που τα είχαν σπρώξει στο βαθύ τάφο τους, στο βασανιστικό θάνατό τους» αναφέρει ο κ. Διονύσης Καππάτος.

Οι συγχωριανοί του κάλυπταν τα εγκλήματα του δράστη

Όλο το χωριό γνώριζε την εγκληματική δράση του Λ.Κ. εις βάρος των ζώων αλλά απλά τον κάλυπτε καθώς στο παρελθόν είχε δείξει έντονα παραβατικό και διαταραγμένο χαρακτήρα, που μάλιστα, κατά τα λεγόμενα των συγχωριανών του, είχε εγκλειστεί για να νοσηλευτεί σε Ψυχιατρικά Ιδρύματα .

«Ήταν συνηθισμένη και χρόνια τακτική να ξεσπά με αυτό τον τρόπο σε άμοιρα σκυλιά και άλλα ζώα. Ήταν συνηθισμένο γι’ αυτόν να τα πετάει στην στέρνα και να τα αφήνει να καταλήγουν από αργό, βασανιστικό και σαδιστικό θάνατο. Ήταν απλά καθημερινότητα για το χωριό να παρακολουθούν αυτό τον σαδιστή ανώμαλο να εκτελεί την παρά φύση σκέψη του. Κάποιος συγχωριανός του μάλιστα μου είπε να μην ανακατευτούμε γιατί τα σκυλιά τα έχει πολύ καλά. Μα ακόμη και ο Χ.Γ. που έκανε την καταγγελία, γνώριζε τις δραστηριότητες του αλλά αδιαφορούσε, νοιάστηκε μόνο τώρα που του πήρε το δικό του σκυλί και μάλιστα μας πρότεινε να σώσουμε μόνο αυτό και τα άλλα να τα αφήσουμε εκεί, στον 12μετρο βάθους βρώμικο τάφο τους. Ήμαρτον Θεέ μου» αναφέρει ο κ. Διονύσης Καππάτος.

«Τον φοβόμαστε», «χτύπησε τις προάλλες ένα θείο του», «έβαλε φωτιά σε τούτο το χωράφι», «τον είχαν κλείσει σε ψυχιατρείο και μετά από λίγο τον άφησαν», «έλα μωρέ πως κάνετε έτσι για τα κοπρόσκυλα», αυτά και πολλά άλλα άκουγαν εμβρόντητοι οι εθελοντές του συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «ΝΤΟΡΙΣ» χθες τα μεσάνυχτα που επιχειρούσαν να απεγκλωβίσουν τις δύστυχες ψυχούλες με την υπέρ πολύτιμη συνδρομή των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργοστολίου.

Η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης

Ο σύλλογος Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «ΝΤΟΡΙΣ» θα καταγγείλει αναλυτικά τις απονενοημένες δράσεις του Λ.Κ. στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και θα προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται.

«Πολλά συγχαρητήρια ανήκουν στα παιδιά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργοστολίου για την επιτυχή έκβαση της δύσκολης επιχείρησης, τους Κουτοπάνο Κωνσταντίνο και Κατσικαρέλη Μιχάλη. Ιδιαίτερα θέλουμε να αναφερθούμε όμως στον Φαμπιάτο Γεράσιμο, τον πυροσβέστη που δεν δίστασε, παρά την μεγάλη δυσκολία και επικινδυνότητα, να κατεβεί στο χάος και να σώσει τις ψυχές αυτές. Νιώθουμε υπερήφανοι που τέτοιο νέοι άνθρωποι με ήθος και αξίες υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Σώμα» αναφέρει ο σύλλογος Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «ΝΤΟΡΙΣ».