Π.Φ.Π.Ο.: Η Διεύθυνση Δασών του ΥπΑΑΤ έπρεπε να στηρίζει τους εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Ν. Φιλαδέλφειας και όχι να τους κυνηγά

Στις 8 Φεβρουαρίου του 2016 θα εκδικαστεί η αίτηση αναστολή και ανακοπής της έξωσης που έκανε η Διεύθυνση Δασών Αθήνας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Φιλοζωικό Σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας από το χώρο του Άλσους όπου βρίσκεται και λειτουργεί το καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς που παραχωρήθηκε από το Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος Αττικής.

Ο σύλλογος ευελπιστεί ότι ο δικαστής θα δώσει αρκετό χρόνο παράτασης ώστε να καταφέρει να βρει ένα νέο χώρο για τη μεταστέγαση των ζώων που φιλοξενεί και φροντίζει, τα οποία όπως αναφέρει δεν θα έχουν καμία ελπίδα επιβίωσης αν επανενταχθούν. «Ο χώρος μας αυτή τη στιγμή φιλοξενεί περίπου 120 πρώην αδέσποτους σκύλους και πάνω από 50 γάτες. Υπάρχουν ζώα που μεγάλωσαν κοντά μας από κουτάβια και δεν έχουν ακόμα υιοθετηθεί, νεαρά κουτάβια, ζώα που λαμβάνουν αγωγή, ζώα με θέματα συμπεριφοράς» επισημαίνει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας ευχαριστώντας ταυτόχρονα όσους συνέβαλαν στην κάλυψη των δικαστικών εξόδων ύψους 2.500 ευρώ ώστε να καταθέσει εγκαίρως αίτηση αναστολής και ανακοπής της έξωσης.

 

 

Ο χώρος όπου βρίσκεται το καταφύγιο και διοργανώνονται εκδηλώσεις προώθησης της φιλοζωικής κουλτούρας είχε παραχωρηθεί στο Φιλοζωικό Σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας με απόφαση προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος κ. Αριστείδης Βασιλόπουλος, σε επιστολή του επισημαίνει ότι ο σύλλογος δεν έχει προβεί σε καμία κατασκευή εντός του Άλσους, σε κοπή δένδρων, θάμνων και λοιπών φυτών, αλλά αντίθετα, η παρουσία και δραστηριοποίηση του εκεί περιφρουρεί το δάσος από κάθε είδους επιβουλία εναντίον του. Δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια ανεύρεσης κατάλληλου χώρου μετεγκατάστασης των δραστηριοτήτων του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας ώστε να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του γκρεμίσματος των αυθαίρετων κτισμάτων εντός του Άλσους που προϋπήρχαν από τη λειτουργία του ζωολογικού κήπου.

Με σκληρή γλώσσα η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) ζητά από τη Διεύθυνση Δασών Αθήνας, τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Περιβάλλοντος, να σταματήσουν αυτή τη φαρσοκωμωδία καθώς και τα κροκοδείλια δάκρυα για το φυσικό περιβάλλον, μέρος του οποίου αποτελούν άνθρωποι και ζώα. «Διαβάσαμε με σκωπτική διάθεση τα αποδιδόμενα στο φιλοζωικό σύλλογο για καταπάτηση, νομή και κατοχή του χώρου και με πολύ περίσκεψη για τα πραγματικά αίτια αυτής της απόφασης όταν είναι παγκοίνως γνωστό ότι οι πάντες καταπατούν τα πάντα, καίνε τα πάντα, ξεπουλούν τα πάντα προς ίδιον όφελος -σε αντίθεση με το φιλοζωικό σύλλογο που επιτελεί κοινωνικό κυριολεκτικά έργο-, χωρίς να δούμε την Διεύθυνση Δασών να πρωτοστατεί κατά των εγκλημάτων εναντίον της φύσης και του περιβάλλοντος σε πανελλαδική κλίμακα. Διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο;» επισημαίνει η Π.Φ.Π.Ο.

 

 

Το καταφύγιο του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας όχι μόνο αποτελεί μια όαση ανάμεσα στα διάφορα κυνοκομεία Νταχάου που διατηρούν οι Δήμοι ανά την επικράτεια, αλλά επιτελεί ταυτόχρονα κι ένα πολιτιστικό και περιβαλλοντικό έργο υψηλών προδιαγραφών για τα δεδομένα της χώρας μας. Κάτω τα χέρια σας εδώ και τώρα, προσθέτει η Π.Φ.Π.Ο.,  από μια δραστηριότητα που θα έπρεπε να τη στηρίζετε με κάθε τρόπο και να ευγνωμονείτε τους εθελοντές και όχι να τους κυνηγάτε ανηλεώς. «Ασχοληθείτε με τους πραγματικούς καταπατητές γης. Αναμένουμε από τα αρμόδια υπουργεία να σταματήσουν αμέσως αυτή την επαίσχυντη πράξη δείχνοντας έστω και κατ’ επίφαση τον στοιχειώδη σεβασμό στην εθελοντική προσφορά και δραστηριότητα» καταλήγει στην ανακοίνωση της η Π.Φ.Π.Ο.