Π.Φ.Π.Ο.: Νέο παραλήρημα του Γ. Τσιρώνη κατά των ζώων με την ανοχή της κυβέρνησης

Συνεχίζει προκλητικά να αυθαιρετεί σε βάρος των ζώων ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Τσιρώνης αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους η Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) και η Ομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού, με αφορμή τις δύο εγκυκλίους που εξέδωσε, οι οποίες αλλοιώνουν πλήρως την ισχύουσα νομοθεσία. «Οι εγκύκλιοί τους θα έχουν την τύχη του νομοσχεδίου τους. Νομικά, ηθικά και πολιτικά» τονίζουν οι δύο ομοσπονδίες, επισημαίνοντας ότι δεν θα σταματήσουν τον αγώνα τους να προστατεύσουν τα ζώα, τα οποία όπως τονίζουν έχουν μπει στο στόχαστρο ανίδεων, ανάλγητων και εκδικητικών πολιτικών που δρουν ως δικτάτορες.

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: «Γίνεται πλέον σαφές, ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός ΥπΑΑΤ Γιάννης Τσιρώνης συνεχίζει προκλητικά να αυθαιρετεί εις βάρος των ζώων και της κοινωνίας το λιγότερο με την ανοχή της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο κι αν κάποιοι δεν θέλουν να το πιστέψουν διαψεύδονται πλέον από την ωμή πραγματικότητα.

Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 15 τουλάχιστον χρόνια που έχει εξαπολυθεί ένα απίστευτο πογκρόμ κατά των ζώων – και όχι μόνο των ζώων συντροφιάς – αλλά και κατά χιλιάδων εθελοντών πολιτών που ασχολούνται με την προστασία ή τα δικαιώματα των ζώων. Και αυτό με το πρόσχημα της προστασίας τους.

Είναι επίσης η πρώτη φορά που κυβέρνηση τόσο απροκάλυπτα μέσω υπουργού της νομοθετεί, όχι στη Βουλή, αλλά με ψευδοερμηνευτικές εγκυκλίους. Παραχαράζοντας και αλλοιώνοντας πλήρως την κείμενη νομοθεσία, θέτοντας παράνομα κανόνες δικαίου μέσω αυτών.

Ό,τι δεν μπόρεσε ο κ. Τσιρώνης και η παρέα του να περάσουν με το νομοσχέδιό τους, αποπειρώνται να το περάσουν μέσα από εγκύκλιους με τρόπο ύπουλο, αήθη και πρωτοφανή για τα πολιτικά δεδομένα της χώρας.

Και ο μεν αναπληρωτής υπουργός εκδικείται για το πολιτικό του Βατερλώ με το νομοσχέδιο έκτρωμα που αποσύρθηκε κάτω από την κατακραυγή της κοινωνίας, μη μπορώντας να διαχειριστεί την ήττα του, η δε κυβέρνηση γίνεται πλέον φανερό ότι είναι απόλυτα συνυπεύθυνη για τους σχεδιασμούς του Υπουργού της.

Οι εγκύκλιοί τους θα έχουν την τύχη του νομοσχεδίου τους. Νομικά, ηθικά και πολιτικά. Καμία απειλή, σαν αυτές που επικρέμονται δίκην εισαγγελικής αρχής, στην εγκύκλιο και καμία παράνοια της εκτελεστικής εξουσίας δεν θα μας σταματήσει από τον αγώνα μας να προστατεύσουμε αυτά τα πλάσματα, που πολιτικοί ανίδεοι, ανάλγητοι και εκδικητικοί, που δρουν ως δικτάτορες, τα έχουν βάλει στο στόχαστρό τους» καταλήγει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Π.Φ.Π.Ο. και η Ομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού, την οποία υπογράφουν και δύο εθελοντικές ομάδες, η Dreamdancers (ομάδα για τα δικαιώματα των ζώων) και η Ethos and empath (ομάδα για την προαγωγή της οικολογίας, του αντισπισισμού και του δίκαιου εμπορίου).