Π.Φ.Π.Ο.: Όταν οι δημοτικές αρχές καλύπτουν τους δολοφόνους

Η Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον του Δήμου Τοπείρου Ξάνθης καθώς με Δελτίο Τύπου που έδωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης κάλυψε τον άνδρα, τον οποίο κατήγγειλε ο Φιλοζωικός Όμιλος Ξάνθης, καθώς σε φωτογραφία που τράβηξε διερχόμενος οδηγός εμφανίζεται το λευκό ημιφορτηγό του μάρκας Mitsubishi να σέρνει έναν σκύλο στην άσφαλτο στο χωριό Εύλαλο.

Η δημοτική αρχή, που σύμφωνα με τον Φιλοζωικό Όμιλο Ξάνθης δεν εφαρμόζει κανένα πρόγραμμα για τη διαχείριση των αδέσποτων, αντί να βοηθήσει τις αστυνομικές αρχές να εντοπίσουν τον εγκληματία οδηγό καθώς από τη φωτογραφία δεν είναι ευδιάκριτος ο αριθμός κυκλοφορίας του λευκού οχήματος, επέλεξε με μια κατάπτυστη ανακοίνωση να υπερασπιστεί τον άνδρα, τον οποίο προφανώς γνωρίζει, επισημαίνοντας ότι ο σκύλος ήταν ήδη νεκρός και ότι τον απομάκρυνε με αυτόν τον τρόπο προκειμένου να τον θάψει.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Τοπείρου Ξάνθης αναφέρει στο Δελτίο Τύπου: «Σχετικά με τη φωτογραφία που απεικονίζει σκύλο δεμένο που τον σέρνει φορτηγάκι, η οποία δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο σας γνωρίζουμε ότι από πληροφορίες που έχουμε, ο σκύλος ήταν ήδη νεκρός και τον απομάκρυνε ο συγκεκριμένος οδηγός με αυτόν τον τρόπο προκειμένου να τον θάψει».

 

 

Η Π.Φ.Π.Ο. σχολιάζοντας την επιεικώς απαράδεχτη ανακοίνωση του Δήμου Τοπείρου Ξάνθης τονίζει: «Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγεται ο θάνατος - δολοφονία ενός ζώου με τη μέθοδο του συρσίματος αυτού πάνω στην άσφαλτο, δεμένο πίσω από ένα όχημα. Είναι η πρώτη όμως φορά που κάποια δημόσια αρχή καλύπτει την στυγερή δολοφονία και τον δράστη αυτής.

Ξεχειλίζει η οργή μας για τον αποτρόπαιο θάνατο του ζώου αλλά και για τον αμοραλισμό του Δήμου Τοπείρου Νομού Ξάνθης. Σημείο έσχατης αξιακής παρακμής από κάποιους, που θα έπρεπε λόγω της θέσης τους να αποτελούν φωτεινά παραδείγματα και όχι προπαγανδιστές μιας ανήθικης από κάθε πλευρά πράξης.

Ακόμη κι αν ο ισχυρισμός του Δήμου ήταν αληθινός, ότι το έσερνε προκειμένου να το απομακρύνει, ισχυρισμός που δεν αντέχει σε κανένα έστω ψήγμα λογικής, ακόμη και τότε η βεβήλωση σε κοινή θέα νεκρού όντος, είναι πράξη απολύτως κατακριτέα και θλιβερή.

Λυπούμαστε για τον ηθικό ξεπεσμό του Δημάρχου Στέλιου Xατζηευαγγέλου και ζητάμε την χωρίς αναστολή και μεγαλυτέρα των ποινών για τον άθλιο αυτόν, που έσερνε πάνω στην άσφαλτο την ίδια την έννοια της ζωής. Καταδικάστε τους με κάθε δυνατό τρόπο».