Π.Φ.Π.Ο.: Συγκέντρωση υπογραφών κατά των προκλητικών δηλώσεων του δημάρχου Σερρών περί ευθανασίας αδέσποτων ζώων

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) ανέβασε στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας συγκέντρωσης υπογραφών avaaz.org ένα πολύ σημαντικό ψήφισμα ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής της ισχύουσας νομοθεσίας ώστε να ευθανατώνονται ‐ δολοφονούνται όσα αδέσποτα ζώα δεν υιοθετούνται. Tο ψήφισμα απευθύνεται στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή. Αν θέλετε να υπογράψετε το ψήφισμα πατήστε εδώ

Γιατί είναι σημαντικό να υπογράψετε

«Ο Δήμαρχος της πόλης των Σερρών σε πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του στα ΜΜΕ πρότεινε να ευθανατώνονται, δηλαδή να δολοφονούνται, όλα τα αδέσποτα, που δεν υιοθετούνται. Δήλωσε επίσης, ότι θα ζητήσει να αλλάξει ο νόμος στην Ελλάδα, ο οποίος απαγορεύει την ευθανασία υγιών ζώων. Οι προκλητικές αυτές δηλώσεις ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών σε όλη την Ελλάδα.

Ας ενώσουμε όλοι τη φωνή μας κατά των δηλώσεων αυτών και ας καταδικάσουμε τον Δήμαρχο Σερρών και κάθε άλλο όμοιό του. Η αγάπη, η φροντίδα, ο σεβασμός των ζώων είναι πολιτισμός ενώ κάθε άλλη πρόταση εις βάρος των ζώων είναι σκοταδισμός.

Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών (Φ.Ο.Σ.)».