Πλήθος κόσμου «αγκάλιασε» το Φιλοζωικό Φεστιβάλ Τέχνης «Love the Strays IV»

Ήδη από τις πρώτες ώρες που άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το Φιλοζωικό Φεστιβάλ Τέχνης «Love the Strays IV» που πραγματοποιείται στην ΜegArt Gallery (Κασομούλη 102, Αθήνα) και ολοκληρώνεται αύριο, δεκάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο φιλοζωικό αυτό κάλεσμα και με την παρουσία τους εκεί στήριξαν εμπράκτως τ’ αδέσποτα ζώα της Αθήνας προσφέροντας τροφές, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης.

Λαμπερά και συγκινητικά ήταν και τα εγκαίνια του Φιλοζωικού Φεστιβάλ Τέχνης «Love the Strays IV» που έγιναν την Δευτέρα 2 Απριλίου. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Απριλίου, οι Έλληνες και ξένοι Δημιουργοί GFC διοργάνωσαν υπό την αιγίδα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) το δρώμενο αυτό με τη συμμετοχή 30 καλλιτεχνών που προσέφεραν δημιουργίες για τη βοήθεια των τετράποδων ηρώων.

 

 

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με ομιλίες του σημαντικές προσωπικότητες  όπως η ηθοποιός  Άννα Αδριανού, ο εικαστικός και επικοινωνιολόγος Χρήστος Πετρίδης, η co ordinator εθελοντικών ομάδων Αναστασία Γκούβα, η οποία συντόνισε και τη βραδιά, η πρόεδρος του συλλόγου «Αγαπώ Εθελοντισμό» Έλενα Σερεπίσου, η εκπαιδευτικός – συγγραφέας - δημιουργός  της ομάδας Ζω.Ε.Σ  Κατερίνα Παπαποστόλου, ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων της GM PRODUCTIONS Νάσος Ρόγκας και ο δημιουργός της φιλοζωικής ομάδας «Angels Team Athens» Παναγιώτης Μήλας. 

Όλοι τους με περισσή αγάπη και σεβασμό για τα αδέσποτα ζώα, ενημέρωσαν το κοινό για τις συνθήκες διαβίωσής τους και για τα προβλήματα που υπάρχουν γύρω από αυτά στον Ελλαδικό χώρο.

 

 

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στα εγκαίνια για να βοηθήσει και να υποστηρίξει τον φιλοζωικό σκοπό της εκδήλωσης όπως και ο βουλευτής κ. Βασίλης Κικίλιας ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ των αδέσποτων ζώων. Επίσης το φεστιβάλ Τέχνης στήριξαν ενεργά καταξιωμένοι επαγγελματίες όπως ο σχεδιαστής ενδυμάτων Πάνος Απέργης, τα πολυτελή κομμωτήρια Teo hair design Δροσιάς, η εταιρεία οικολογικών προϊόντων Loco Paws, οι οποίοι προσέφεραν είδη και υπηρεσίες για την έμπρακτη ενίσχυση του σκοπού.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 12 Απριλίου και φιλοξενεί έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, installation, ειδικών κατασκευών, κεραμικής, μικτής τεχνικής και κόσμημα.

 

 

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αφιόνις Ολίβια, Βαλενστάιν Άρτεμις, Γεωργαλή Συλβί, Γκελντή Μίνα, Γκούβα Αναστασία, Γουλάκου Μαρίλυ, Δάλα Όλγα, Ζούβελος Γιώργος, Καραχάλιου Δήμητρα, Καψάλη Παρασκευή, Κοτανίδου Λένα, Κουτσομπίνας Άγγελος, Μαγγιώρου Όλγα, Ματζουρανάκη Χαρά, Μουλντή Δήμητρα, Πετρίδη Νίκη, Πετρίδης Χρήστος, Πολυχρονόπουλος Δημήτρης, Ρηγάτου Μαρία, Ρουπίνας  Άρης, Στεφανίδου Αννίτα, Τζιράρκα Σοφία,  Σιώκη Ματίνα, Σούλης Βασίλης, Ψάλτη Νικολέτα. Έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για τη βοήθεια των αδέσποτων ζώων !

Το σλόγκαν του «Love the Strays IV» είναι: Παγκόσμια μέρα είναι…κάθε μέρα!

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα γίνεται συγκέντρωση ζωοτροφών, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για τα αδέσποτα ζώα.