Πορεία διαμαρτυρίας για τις φόλες

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας από την κεντρική πλατεία στο δημαρχείο της Εορδαίας πραγματοποίησαν χθες 3 Ιουνίου 2015 φιλόζωοι πολίτες της Πτολεμαΐδας εκφράζοντας τον αποτροπιασμό και την οργή τους για τη μαζική δηλητηρίαση περίπου 40 αδέσποτων και δεσποζόμενων σκύλων από τις 27 έως τις 31 Μαΐου στην πόλη.

Οι φιλόζωοι φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό που έγραφαν «Σκοτώσατε τους φίλους μας, αλλά δε θα αγγίξετε ποτέ την αδέσποτη ψυχή μας», «Καμία ανοχή στην εξόντωση των ζώων», «Θέλουμε πόλη ζωντανή, όχι νεκροπέδιο φόλας» ζητούσαν τον εντοπισμό και την τιμωρία του ή των δραστών που σκόρπισαν τον θάνατο με δηλητηριασμένα δολώματα σε δεκάδες ανυπεράσπιστα ζώα.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας παρέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στο δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, ο οποίος αφού καταδίκασε το έγκλημα που διαπράχθηκε εις βάρος των ζώων που διαβιούν εντός των διοικητικών ορίων του δήμου, συμμετείχε στην πορεία, η οποία συνεχίστηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στο ψήφισμα διαμαρτυρίας ο Φιλοζωικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας  μεταξύ άλλων καλεί το δήμο Εορδαίας να αναλάβει τις ευθύνες του και να προχωρήσει στην υλοποίηση προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων όπως ορίζει ο νόμος  4039/2012.

Ο δράστης ή οι δράστες που εξόντωσαν με φρικτό θάνατο τα ζώα εξακολουθούν να παραμένουν άγνωστοι και όπως όλα δείχνουν ακόμα ένα έγκλημα θα παραμείνει ατιμώρητο.

Φωτογραφία: Ζάχος Χασιώτης