Πυροσβέστης έσωσε 4 ζώα που κινδύνεψαν να καούν ζωντανά σε φλεγόμενη μονοκατοικία στο Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης

Τα δυο σκυλάκια και τα δυο γατιά που εγκλωβίστηκαν σε φλεγόμενη εξοχική μονοκατοικία στο Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης έσωσε το απόγευμα της Κυριακής ένας εκ των πυροσβεστών που έσπευσαν επί τόπου για να σβήσουν τη φωτιά, η οποία ξέσπασε σε ξερόχορτα και στη συνέχεια επεκτάθηκε στο οίκημα όπου βρίσκονταν τα 4 ζώα που κινδύνευαν να καούν ζωντανά.

Οι ιδιοκτήτες της εξοχικής μονοκατοικίας που απουσίαζαν την ώρα που ξέσπασε η φωτιά είχαν τους δυο σκύλους και τις δυο γάτες τους μέσα στο σπίτι καθώς φοβόντουσαν μήπως κάποιος ασυνείδητος τους ρίξει φόλα εάν τα άφηναν στην αυλή χωρίς τη δική τους επίβλεψη. Περίοικοι ενημέρωσαν τους πυροσβέστες ότι μέσα στη μονοκατοικία υπήρχαν τα κατοικίδια των ιδιοκτητών κι έτσι ένας εξ αυτών μπήκε στο οίκημα και απεγκλώβισε τα ζώα, τα οποία ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση από τους καπνούς.

Οι πυροσβέστες που κατέφθασαν στο σημείο με 4 πυροσβεστικά κατάφεραν να θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο τη φωτιά, η οποία έκαψε μέρος της εξοχικής μονοκατοικίας. Στα ζώα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν από τους κηδεμόνες τους σε κτηνιατρείο.

Φωτογραφία αρχείου