Πυροβόλησε κουτάβι και το άφησε παράλυτο στον Πρόδρομο Καρδίτσας

Ένα αγόρι 7,5 ετών ο Νικόλας βρήκε την Πέμπτη 25 Αυγούστου ένα κουτάβι να σέρνεται λίγο έξω από το χωριό Πρόδρομος Καρδίτσας. Ζήτησε από τους γονείς του να βρουν τρόπο να το βοηθήσουν κι έτσι ενημέρωσαν την Ερμιόνη Γιαννακού, γνωστή για τη φιλοζωική της δράση στην περιοχή, για το παράλυτο κουταβάκι.

 

 

Η Ερμιόνη Γιαννακού μαζί με την Κατερίνα Γκανάτσιου και την Μαρία Μωραΐτη, έσπευσαν στο σημείο και παρέλαβαν το θηλυκό κουτάβι, το οποίο μετέφεραν στο κτηνιατρείο του Αντώνη Λυμπέρη στην Καρδίτσα. Η ακτινογραφία έδειξε ότι το ζωάκι είχε πυροβοληθεί με αεροβόλο και το σφαιρίδιο ήταν σφηνωμένο στη σπονδυλική του στήλη.

«Εσύ άνθρωπε που σήκωσες το όπλο και πυροβόλησες ένα κουταβάκι δες πως το ανάγκασες να ζει. Ένα μωρό παράλυτο από τη μέση και κάτω, με την σφαίρα σφηνωμένη στη σπονδυλική στήλη. Το καταδίκασες να ζήσει παράλυτο. Ας σε κρίνει Θεός» αναφέρει η Ερμιόνη Γιαννακού.

 

 

Το κουταβάκι παρέμεινε ένα 24ωρο νοσηλευόμενο στο κτηνιατρείο αφού συν τις άλλοις είχε αφυδάτωση, ψύλλους, τσιμπούρια και μικρές πληγές στο κορμάκι του. Η μικρή Νικόλ, όπως την ονόμασαν οι σωτήρες της, φιλοξενείται προσωρινά στο σπίτι της Μαρίας Μωραΐτη κι έκανε και το πρώτο της μπανάκι.

Πρόκειται για ένα αξιαγάπητο πλάσμα που παρά τα όσα δεινά βίωσε στο κορμάκι και τη ψυχούλα της, δε σταματά να σέρνεται δίπλα στους ανθρώπους που τη φροντίζουν για να πάρει τα χάδια τους. 

 

 

Αν μπορείτε να βοηθήσετε αυτό το πλασματάκι καλέστε την κα Ερμιόνη Γιαννακού στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6930434093 (what's up).