Πυροβόλησε κουτάβι με αεροβόλο

Το πρωί της Πέμπτης 2 Απριλίου ηλικιωμένος κάτοικος της περιοχής Αλεξάνδρειας του νομού Ημαθίας πυροβόλησε και τραυμάτισε με το αεροβόλο, το κουτάβι που βλέπετε στη φωτογραφία και στη συνέχεια επιτέθηκε στον αυτόπτη μάρτυρα που είδε την αποτρόπαια πράξη του.

Ο άνδρας που επιχείρησε να προστατέψει το κουτάβι, επικοινώνησε με το Φιλοζωικό Σύλλογο Μενεμένης «ΕΣΠΑΖ ΆΡΤΕΜΙΣ» ενημερώνοντας για το περιστατικό και το κουτάβι μεταφέρθηκε στην Κτηνιατρική Κλινική του Κυριάκου Αγαθαγγελίδη στη Θεσσαλονίκη.

Προς τιμήν του ο κ. Αγαθαγγελίδης ανέλαβε την περίθαλψη του κουταβιού χωρίς χρήματα και τον ευχαριστεί θερμά για την βοήθεια του ο Φιλοζωικός Σύλλογος Μενεμένης «ΕΣΠΑΖ ΆΡΤΕΜΙΣ». Η γνωμάτευση του κτηνιάτρου, η οποία θα αποτελέσει στοιχείο της δικογραφίας αναφέρει: «Το κουτάβι είναι παραπληγικό ενώ φέρει κυκλικό τραύμα 6 χιλιοστών, μερικών ημερών στην δεξιά οσφυϊκή χώρα από την τρώση με αιχμηρό αντικείμενο. Υποβλήθηκε σε ακτινολογική εξέταση με σκοπό τον προσδιορισμό της αιτίας που προκάλεσε το τραύμα και στην παράλυση των οπισθίων άκρων. Από τα ακτινολογικά ευρήματα προκύπτει με απόλυτη βεβαιότητα ότι το ζώο δέχθηκε στην οσφυϊκή χώρα, βλήμα όπλου, άγνωστου για μένα διαμετρήματος, το οποίο προκάλεσε κάταγμα στον Ο5-Ο6 σπόνδυλο, γεγονός που ερμηνεύει την αιτία της παραπάρεσης. Είναι δε εμφανές στο ακτινογράφημα το βλήμα εντός του σπονδυλικού σωλήνα».

Το κουτάβι φιλοξενείται προσωρινά στο σπίτι εθελοντή - μέλους του Φιλοζωικού Συλλόγου Μενεμένης «Ε.Σ.Π.Α.Ζ. ΆΡΤΕΜΙΣ».  Ο αυτόπτης μάρτυρας έκανε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατύ Ημαθίας και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του ηλικιωμένου δράστη.