Σε μεταμόσχευση δέρματος υποβλήθηκε επειγόντως η γάτα που κάποιος έκαψε με οξύ στα Μάλγαρα

Σε μεταμόσχευση δέρματος υποβλήθηκε την Παρασκευή η γατούλα που εντοπίστηκε στις 7 Φεβρουαρίου με σοβαρά εγκαύματα στο κεφάλι, στο σβέρκο και στ’ αυτιά που προκλήθηκαν από χημική ουσία με την οποία  κάποιο δίποδο τέρας την πέταξε πάνω στο ζώο στο χωριό των Μαλγάρων του Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης.  

Κατά τη διάρκεια της πλύσης των πληγών της γατούλας στο κτηνιατρείο του Νίκου Δασκαλόπουλου όπου νοσηλεύεται, υποχώρησε το μικρό κομμάτι δέρματος που είχε απομείνει στο κεφαλάκι της απογυμνώνοντας τελείως το οστό του κρανίου. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε τη γατούλα εσπευσμένα στο χειρουργείο όπου ο κτηνίατρος χρησιμοποίησε δέρμα από το αριστερό πλευρό της για να καλύψει την ανοικτή πληγή στο κεφάλι της.

 

 

Η Χριστιάνα Καραθανάση, η οποία μαζί με την Πηνελόπη Ρουφοπούλου, είχε μεταφέρει εσπευσμένα τη γάτα στο κτηνιατρείο στη Θεσσαλονίκη αναφέρει: «Ευχή όλων τώρα είναι να μην απορριφθεί το μόσχευμα. Το μαρτύριο της μικρής συνεχίζεται και ο δρόμος που έχει μπροστά της μέχρι να αναρρώσει είναι μακρύς και δύσκολος. Αλλά θα είμαστε όλοι δίπλα της. Το δυστύχημα είναι πως όποιος έχει προκαλέσει τόσο πόνο στα ζώα αυτά τους τελευταίους μήνες κυκλοφορεί εκεί έξω ελεύθερος. Ελεύθερος τριγυρνά ανάμεσά μας, στο χωριό μας, ανάμεσα σε παιδιά και συνεχίζει τη ζωή του ανενόχλητος μέχρι να του έρθει να διασκεδάσει ξανά βασανίζοντας κάποιο αθώο πλάσμα».

Όπως κατήγγειλε η Στέλλα Πιπίλιου στις “Ιστορίες Αδέσποτων” αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά καμένη γάτα που βρήκαν σε διάστημα 8 μηνών και μάλιστα στην ίδια γειτονιά του χωριού των Μαλγάρων. Οι δύο προηγούμενες γάτες που βρέθηκαν με εγκαύματα στο σώμα τους τον Ιούλιο και τον Αυγούστου του 2015 είχαν βασανιστεί από το σαδιστή δράστη η πρώτη από φωτιά και η δεύτερη από κάποιο οξύ. Οι γατούλες μετά από μεταμόσχευση δέρματος και αρκετή φροντίδα κατάφεραν να θεραπευτούν και να βρουν τις καλύτερες οικογένειες, οι οποίες τις υιοθέτησαν.

 

 

Ενώ για τα δύο προηγούμενα περιστατικά έγινε καταγγελία στο Α.Τ. Χαλάστρας οι αστυνομικοί αδιαφόρησαν πλήρως και δεν έκαναν τίποτα ώστε να αναζητήσουν και να βρουν το δράστη με το διαστροφικό μυαλό που καίει ζωντανές αδέσποτες γάτες.