Σκότωσαν για πλάκα ένα αδέσποτο γατάκι

Στο σχηματισμό δικογραφίας εις βάρος των δύο νεαρών που σκότωσαν χθες βράδυ αδέσποτο γατάκι στο κέντρο της Λαμίας κλωτσώντας το βίαια προχώρησε το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής καθώς οι αυτόπτες μάρτυρες κατέγραψαν τον αριθμό της πινακίδας του οχήματος με το οποίο απομακρύνθηκαν από τον τόπο που διέπραξαν το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας Αγγελική Μπαρτσιώκα, χθες το βράδυ στην οδό Διάκου, κοντά στο "Venezia", οι θαμώνες βρέθηκαν μπροστά σε ένα περιστατικό που θα το θυμούνται χρόνια. Παρέα τεσσάρων νεαρών που περπατούσαν στο δρόμο, είδαν ένα γατάκι το οποίο ταΐζονταν από τα καταστήματα και που ήταν ιδιαίτερα φιλικό, τόσο που το αγαπούσαν όλοι και το φρόντιζαν.

Οι δύο που προπορεύονταν, αναίτια, άρχισαν να κλωτσούν το γατάκι και οι άλλοι 2 θαύμαζαν το "κατόρθωμα" των φίλων τους. Όταν οι θαμώνες αντελήφθησαν τι έγινε, έτρεξαν να βοηθήσουν το ζώο, το οποίο ξεψύχησε στα χέρια τους. Έπιασαν τους 2 νεαρούς οι οποίοι είχαν μείνει για να θαυμάσουν το γεγονός, ενώ οι θύτες τράπηκαν σε φυγή. Όμως για κακή τους τύχη οι αυτόπτες μάρτυρες τους κυνήγησαν και κατέγραψαν τον αριθμό τους αυτοκινήτου στο οποίο μπήκαν και έφυγαν. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία ήρθε και κατέγραψε το περιστατικό..

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος επικοινώνησε με την αστυνομία και ζήτησε να εφαρμοστεί άμεσα η διαδικασία του αυτοφώρου, όπως και να επιδοθεί το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ που προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

«Λυπούμαστε που υπάρχουν νέοι άνθρωποι οι οποίοι ξεσπούν στα ζώα, προφανώς επειδή δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο στους συνανθρώπους τους. Κι επειδή, από ότι φαίνεται, το μόνο που μπορεί να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή για άλλους του ιδίου... προσανατολισμού είναι η αυστηρή τιμωρία, αυτή και θα επιδιώξουμε να εφαρμοστεί άμεσα» ανέφερε η κα Μπαρτσιώκα.

Φωτογραφία αρχείου