Σκότωσαν με φόλα το κουτάβι που φρόντιζαν οι μαθητές στην αυλή του σχολείου τους στο Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης

Την Τετάρτη 1η Ιουνίου μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τυμπακίου στο Ηράκλειο Κρήτης  επικοινώνησαν με εκπρόσωπο της ομάδας «Εθελοντές Φιλόζωοι Τυμπακίου» λέγοντας του κλαίγοντας ότι το κουτάβι που φρόντιζαν περίπου μια εβδομάδα στην αυλή του σχολείου τους δεν ήταν καλά.

Οι εθελοντές έσπευσαν επί τόπου αλλά δυστυχώς το κουτάβι είχε ξεψυχήσει μπροστά στα έντρομα μάτια των παιδιών που προσπαθούσαν μάταια να το βοηθήσουν. Το άψυχο κορμάκι του κουταβιού μετέφεραν οι εθελοντές σε κτηνιατρείο όπου διαπιστώθηκε ότι το ζώο κάποιος εγκληματίας το είχε δηλητηριάσει. Έγινε νεκροψία στο πτώμα του κουταβιού και αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να διαπιστωθεί το είδος του δηλητήριου που ο δράστης χρησιμοποίησε.
 

 

Η ομάδα «Εθελοντές Φιλόζωοι Τυμπακίου» σε ανακοίνωσή της απευθύνεται στον άγνωστο και επικίνδυνο δράστη που δε δίστασε να ρίξει δηλητήριο στην αυλή ενός σχολείου λέγοντάς του τα ακόλουθα: «Δε ντρέπεστε λίγο; Ρίχνετε δηλητήριο σε μέρος που συχνάζουν παιδιά; Αν δεν σκέφτεστε τα σκυλιά που δολοφονείτε, σκεφτείτε ότι από τύχη κάποιο παιδάκι δεν έφαγε το δηλητήριο να δηλητηριαστεί κι εκείνο, όπως συνέβη πριν λίγο καιρό στο Γέρακα. Θα μπορούσε να είναι το παιδί σας, το ανιψάκι σας ή κάποιο γειτονάκι σας. Αυτή είναι η παιδεία σας. Τα παιδιά δε φταίνε σε τίποτα να δουν το σκυλάκι που φρόντιζαν να πεθαίνει έτσι μαρτυρικά.  Έχουν αγνή ψυχούλα και δεν τους αξίζει κάτι τέτοιο. Μην πούμε για το κουταβάκι που το μονο λάθος του ήταν να το παρατήσουν σε μέρος που ζουν σκατόψυχοι».
 
Όποιος γνωρίζει οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να οδηγήσει στο δράστη να αφήσει μήνυμα στη Σελίδα της ομάδας «Εθελοντές Φιλόζωοι Τυμπακίου» στο facebook ή να ενημερώσει την Αστυνομία. Για το έγκλημα έγινε καταγγελία κατ’ αγνώστου στο Αστυνομικό Τμήμα Τυμπακίου.