Σώθηκε η σκυλίτσα που δηλητηρίασαν με φόλα στο κέντρο της Κορίνθου

Στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεων και στην οδό Δαμασκηνού στο κέντρο της Κορίνθου άγνωστος δράστης σκόρπισε δηλητηριασμένα δολώματα ακόμα και μέσα σε παρτέρια για να εξοντώσει τ’ αδέσποτα ζώα που ζουν στην περιοχή και είναι φιλικά προς τους ανθρώπους, τα οποία σιτίζουν, στειρώνουν και φροντίζουν με πολύ κόπο και δικά τους έξοδα οι φιλόζωοι κάτοικοι της πόλης.

Η σκυλίτσα που βλέπετε στις φωτογραφίες, η οποία κατανάλωσε τη δηλητηριασμένη τροφή, κατέρρευσε στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεων με εμφανή σημάδια δηλητηρίασης (σπασμοί, σιαλόρροια, εμετοί, διάρροιες). Περαστικοί έσπευσαν να βοηθήσουν το ζώο που ήταν ξαπλωμένο αιμόφυρτο στο έδαφος και σφάδαζε από τους έντονους πόνους. Η σκυλίτσα μεταφέρθηκε πολύ γρήγορα σε κτηνιατρείο όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και τελικά σώθηκε.

 

 

Η σκυλίτσα μέσα στην ατυχία της στάθηκε τυχερή και τώρα οι φιλόζωοι που την φρόντιζαν, εντείνουν τις προσπάθειες τους για να της βρουν ένα παντοτινό σπίτι για να μην κινδυνεύσει ξανά στους δρόμους. 

Κάποια όμως από τ' αδέσποτα ζώα που ζούσαν  στην γύρω περιοχή αγνοούνται από εκείνη τη μέρα και οι άνθρωποι που τα φροντίζουν, δεν σταμάτησαν να τα αναζητούν και φοβούνται για τα χειρότερα.