Στα «μαλακά» έπεσε ο άνδρας που παγίδευσε γάτα σε κλουβί και την χτύπησε με καμάκι ψαροντούφεκου στην Καρδίτσα

Με ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ καταδικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καρδίτσας ο 60χρονος άνδρας, ο οποίος το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Μαρτίου 2018 αφού παγίδευσε μια αδέσποτη γάτα σε αυτοσχέδιο κλουβί στην αυλή της μονοκατοικίας του στο κέντρο της Καρδίτσας, στη συνέχεια την χτύπησε με το καμάκι του ψαροντούφεκου του.

Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού κάλεσε την Αστυνομία, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε τηλεφωνικά την αντιπρόεδρο του φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω» Ερμιόνη Γιαννακού ζητώντας τη βοήθειά της. Η κ. Γιαννακού έσπευσε επί τόπου και ο δράστης, τον οποίο κατονόμασε ο αυτόπτης μάρτυρας, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

 

 

Το φιλοζωικό και Πολιτιστικό Σωματείο Καρδίτσας «Διασώζω» σε ανακοίνωσή του αναφέρει για το νέο αυτό έγκλημα που διαπράχθηκε εις βάρος ενός ανυπεράσπιστου ζώου τα εξής: «Η Ερμιόνη Γιαννακού έσπευσε αμέσως στο σημείο όπου το θέαμα που αντίκρισε ήταν πραγματικά αποτρόπαιο.

Σε αυλή μονοκατοικίας βρισκόταν έγκλειστη σε αυτοσχέδιο με πλέγμα κλουβί (παγίδα πουλιών) μία γάτα, η οποία έφερε διαμπερές τραύμα χαμηλά στην κοιλιακή χώρα από καμάκι ψαρέματος.

 

 

Η γάτα σε απερίγραπτη κατάσταση και με το καμάκι να προεξέχει δεξιά και αριστερά του κορμιού της περίπου 20 εκατοστά σε κάθε πλευρά. Αδύνατον να βγει από το κλουβί, αλλά ούτε και να κουνηθεί καθώς το καμάκι εκτός του βάρους του (συμπαγές σιδερένιο) μπλεκόταν στο πλέγμα και την ακινητοποιούσε.

Αριστερά του κλουβιού βρισκόταν το ψαροντούφεκο, το οποίο είχε σχοινί δεμένο μέχρι το καμάκι».

 

 

Για τη διάσωση της γάτας χρειάστηκε η πολύτιμη βοήθεια του κτηνίατρου Αντώνη Λυμπέρη, ο οποίος μετέβη στην μονοκατοικία και με τη χρήση ηρεμιστικού κατάφερε να απεγκλωβίσει τη γάτα από το κλουβί και να μεταφερθεί ζωντανή το κτηνιατρείο του.

Λίγες ώρες αργότερα η γάτα μπήκε στο χειρουργείο όπου και της αφαιρέθηκε το καμάκι ψαρέματος από το κορμί της.

 

 

Η γάτα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο κτηνιατρείο του Αντώνη Λυμπέρη και όπως αναφέρει η Ερμιόνη Γιαννακού βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και κοιτάει διαρκώς στο ίδιο σημείο.

Όποιος επιθυμεί να συμβάλει στα έξοδα του χειρουργείου και της νοσηλείας της γάτας, την οποία οι εθελοντές την ονόμασαν Τζίνα, να καλέσει την Ερμιόνη Γιαννακού στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6930434093 (what's up).

 

 

Αν θέλετε να προσφέρετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό μπορείτε να το κάνετε στην Τράπεζα Πειραιώς.

Όνομα δικαιούχου: Διασώζω
Αρ. Λογ.: 6244 1391 89068
IBAN: GR 11 0171 2440 0062 4413 9189 068
BIC: PIRBGRAA