Στειρώθηκαν 549 αδέσποτα ζώα στις Σέρρες

Συνολικά 549 αδέσποτα ζώα στειρώθηκαν, εμβολιάστηκαν, αποπαρασιτώθηκαν, καταγράφηκαν και σημάνθηκαν ηλεκτρονικά στο πλαίσιο του προγράμματος στειρώσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού E.T.N. (Europainscher Tier und Naturschutzbund) που πραγματοποίησε με επιτυχία από τις 7 έως τις 20 Σεπτεμβρίου του 2015 ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών (Φ.Ο.Σ.) υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

«Ήταν ένα τεράστιο κοινωνικό έργο που φέραμε εις πέρας οι εθελοντές του συλλόγου αλλά και όλοι οι πολίτες που συμμετείχαν ενεργά, προς όφελος των συμπολιτών μας, της δημόσιας υγείας και των ζώων. Τους ευχαριστούμε θερμά όλους» αναφέρει ο Φ.Ο.Σ.

 

 

Θυμίζουμε ότι η απόφαση του Φ.Ο.Σ. να συνεργαστεί με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών για την υλοποίηση του προγράμματος στειρώσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού E.T.N. (Europainscher Tier und Naturschutzbund) προκάλεσε την αντίδραση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, ο οποίος με επιστολή που απέστειλε στις 11/9 στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών ζητούσε την επέμβαση των αστυνομικών αρχών χαρακτηρίζοντας ως παράνομο το χώρο διεξαγωγής των στειρώσεων.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων αδέσποτων ζώων υλοποιήθηκε σε χώρο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, ο οποίος διαμορφώθηκε κατάλληλα για να εξυπηρετήσει αυτόν τον σκοπό. 

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο