Στις 10/10 εκδικάζεται η υπόθεση έξωσης του Φιλοζωικού Συλλόγου Ν. Φιλαδέλφειας από το χώρο του Άλσους

Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 θα εκδικαστεί η αίτηση αναστολής και ανακοπής της έξωσης που έκανε η Διεύθυνση Δασών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Φιλοζωικό Σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας ζητώντας να εγκαταλείψει τα παλιά κτίσματα του πρώην ζωολογικού κήπου στη θέση «Άλσος Ν. Φιλαδέλφειας» όπου φιλοξενεί 120 σκυλιά και 50 γάτες για να γκρεμιστούν.

Ο Χώρος αυτός, που κάποτε είχε φυλακισμένα άγρια ζώα, παραχωρήθηκε από το Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος Αττικής στο Φιλοζωικό Σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας και βρίσκουν εκεί προσωρινή φιλοξενία  άρρωστα, νηστικά, κακοποιημένα και εγκαταλελειμμένα ζώα.

Η Διεύθυνση Δασών αντιμετωπίζει τα μέλη του Συλλόγου ως κοινούς καταπατητές δημόσιας γης παραγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο των εθελοντών που προσφέρουν προς τα  ζώα που αποτελούν μέρος του περιβάλλοντος και αδιαφορώντας πλήρως για την τύχη αυτών των ταλαιπωρημένων πλασμάτων αφού μέχρι στιγμής έχει καταστεί αδύνατον να βρεθεί κατάλληλος χώρος εντός των ορίων του δήμου που να πληροί τις προϋποθέσεις για τη μεταστέγαση τους.

 

 

Σε επιστολή του ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος κ. Αριστείδης Βασιλόπουλος επισημαίνει ότι ο σύλλογος δεν έχει προβεί σε καμία κατασκευή εντός του Άλσους, σε κοπή δένδρων ή θάμνων, αλλά αντίθετα, η παρουσία και δραστηριοποίηση του εκεί περιφρουρεί το δάσος από κάθε είδους επιβουλία εναντίον του.

Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια ανεύρεσης κατάλληλου χώρου μετεγκατάστασης των δραστηριοτήτων του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας ώστε να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του γκρεμίσματος των αυθαίρετων κτισμάτων εντός του Άλσους που προϋπήρχαν από τη λειτουργία του ζωολογικού κήπου.

 

 

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας σε ανακοίνωσή του δηλώνει ότι δε θα δεχθεί την απομάκρυνση του από τη θέση «Άλσος Ν. Φιλαδέλφειας» πριν την εύρεση κατάλληλου χώρου για την μετεγκατάσταση των αδέσποτων ζώων. «Η απομάκρυνση του Συλλόγου από το χώρο αυτό, χωρίς να έχει βρεθεί εκ των προτέρων χώρος κατάλληλος για την μεταφορά των αδέσποτων ζώων, θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στο Σύλλογο, τα φιλοξενούμενα αδέσποτα ζώα και τους πολίτες του Δήμου Φιλαδέλφειας.

Ο Σύλλογος δεν θέλει σε καμία περίπτωση να αναγκαστεί να αφήσει ελεύθερα στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας 130 ζώα, άλλα άρρωστα, άλλα επιθετικά, τα περισσότερα μαζί του από κουτάβια και άμαθα στους δρόμους και στην επιβίωση τους σε αυτούς. Εξάλλου, αν τα αδέσποτα σκυλιά αφεθούν ελεύθερα, θα τριγυρίζουν, το πιθανότερο, στο άλσος το οποίο γνωρίζουν από μικρά και το οποίο θεωρούν πλέον «σπίτι» τους. Με συνέπεια, να καταστεί αδύνατη η κυκλοφορία των δημοτών στο άλσος» αναφέρει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας.

 

 

Από την πλευρά της η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία είχε καλέσει εδώ και καιρό τόσο τη Διεύθυνση Δασών όσο και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να σταματήσουν αυτή τη φαρσοκωμωδία καθώς και τα κροκοδείλια δάκρυα για το φυσικό περιβάλλον, μέρος του οποίου αποτελούν άνθρωποι και ζώα.

Είναι παγκοίνως γνωστό, επεσήμανε η Π.Φ.Π.Ο., ότι οι πάντες καταπατούν τα πάντα, καίνε τα πάντα, ξεπουλούν τα πάντα προς ίδιον όφελος - σε αντίθεση με το φιλοζωικό σύλλογο που επιτελεί κοινωνικό κυριολεκτικά έργο-, χωρίς να δούμε τη Διεύθυνση Δασών να πρωτοστατεί κατά των εγκλημάτων εναντίον της φύσης και του περιβάλλοντος σε πανελλαδική κλίμακα. Κάτω τα χέρια σας εδώ και τώρα, ανέφερε η Π.Φ.Π.Ο.,  από μια δραστηριότητα που θα έπρεπε να τη στηρίζετε με κάθε τρόπο και να ευγνωμονείτε τους εθελοντές και όχι να τους κυνηγάτε ανηλεώς. Ασχοληθείτε με τους πραγματικούς καταπατητές γης.

 

 

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας δραστηριοποιείται στο Δήμο της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, τα τελευταία έντεκα χρόνια. Στο διάστημα αυτό βοήθησε 3.700 ζώα με προβλήματα υγείας, στείρωσε 1.700 ζώα και έχει δώσει για υιοθεσία 1.600 ζώα. Ο Σύλλογος έχει επιτύχει, τα χρόνια αυτά, να διαχειρίζεται τα αδέσποτα ζώα, με ανθρώπινο τρόπο και προς όφελος του Δήμου της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας. 

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ηλεκτρονικό ψήφισμα στο Avaaz.org που έχει σκοπό να συγκεντρώσει 7.500 υπογραφές για να δείξει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας στους κρατικούς φορείς αλλά και στο δικαστήριο έξωσης ότι το να παραμείνει στο χώρο έως ότου βρεθεί μια λύση μεταστέγασης είναι επιθυμία μιας μεγάλης μερίδας πολιτών που στηρίζουν το Σύλλογο.