Στις 11/10 θα δικαστεί τελικά για την κακοποίηση του σκύλου του

Αναβλήθηκε χθες, εξαιτίας της απεργίας των δικηγόρων, η δίκη του άνδρα  που οδήγησε σε αργό θάνατο τον σκύλο του αφού τον είχε να ζει για καιρό αλυσοδεμένο χωρίς τροφή και νερό σε ιδιόκτητο χώρο σε περιοχή της πόλης των Τρικάλων. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων όρισε νέα δικάσιμο στις 11 Οκτωβρίου του 2016.  

Για την κακοποίηση του ζώου ενημερώθηκε από ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία στις 8 Αυγούστου του 2014 ο Φιλοζωικός Σύλλογος Τρικάλων «Ο Άργος». Οι εθελοντές έσπευσαν επί τόπου και βρήκαν ένα εμφανώς υποσιτισμένο κυνηγόσκυλο να κείτεται ανήμπορο μέσα στις λάσπες και γύρω του να υπάρχουν πεταμένες φραντζόλες για φαγητό. 

 

 

Οι εθελοντές απελευθέρωσαν το δύστυχο ζώο από τα δεσμά της αλυσίδας του, το τύλιξαν προσεκτικά σε μια ζεστή κουβέρτα και το μετέφεραν άμεσα σε κτηνιατρείο της περιοχής. Αφού εξετάστηκε από τον κτηνίατρο διαπιστώθηκε ότι έπασχε από αναιμία, υποθερμία και ασιτία εξαιτίας της κακομεταχείρισης που είχε υποστεί από τον ιδιοκτήτη του. Αρχικά ο σκυλάκος είχε μπει σε ορό για να μπορέσει να ανακάμψει όμως τελικά δεν άντεξε και την επόμενη ημέρα κατέληξε.

Δυστυχώς όσοι γνώριζαν την κακοποίηση που βίωνε εδώ και καιρό ο σκύλος εξαιτίας  του ασυνείδητου ιδιοκτήτη του ενημέρωσαν αργά τους εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρικάλων «Ο Άργος», οι οποίοι παρά το γεγονός ότι κινήθηκαν άμεσα, δεν κατάφεραν να τον σώσουν.

 

 

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Τρικάλων «Ο Άργος» κατέθεσε στις 9 Αυγούστου του 2014 καταγγελία εις βάρος του ανεύθυνου ιδιοκτήτη του σκύλου στο Α.Τ. Τρικάλων. Η δίκη είχε προγραμματιστεί για τις 9 Φεβρουαρίου του 2016, αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας της απεργίας των δικηγόρων. Η νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης ορίστηκε η 11η Οκτωβρίου του 2016.

Το Αστυνομικό Τμήμα Τρικάλων οφείλει να επιβάλλει το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του άτυχου σκύλου. Το άρθρο 21 του νόμου 4039/2012 ορίζει ξεκάθαρα την επιβολή διοικητικού προστίμου από την Αστυνομία της τάξης των 30.000 ευρώ για κάθε ζώο που κακοποιείται ή θανατώνεται.