Στις 21/2 η δίκη του άνδρα που δηλητηρίασε τον σκύλο του ανιψιού του στην Μήλο αλλά τον κατέγραψε η κάμερα

Μετά από δύο αναβολές αναμένεται να δικαστεί την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου ο άνδρας που κατηγορείται ότι τον Ιούλιο του 2014 θανάτωσε με δηλητηριασμένο κιμά τον σκύλο του ανιψιού του στην περιοχή Λαγκαδά στον Αδάμαντα της Μήλου.

Κάμερα κατέγραψε τον κατηγορούμενο να βάζει το χέρι στην τσέπη και να πετάει τροφή προς τον δεύτερο σκύλο του ανιψιού του, ο οποίος αμέσως παρουσίασε τα συμπτώματα της δηλητηρίασης και παρά το γεγονός ότι μεταφέρθηκε έγκαιρα στο κτηνιατρείο, μερικές ώρες αργότερα κατέληξε.

Όπως κατήγγειλε ο Νίκος Ξυδούς, κηδεμόνας του ζώου, ο θείος του μια εβδομάδα πριν επιχείρησε και πάλι να δηλητηριάσει τον σκύλο του, κι ενώ αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να φεύγει από το κτήμα και αμέσως μετά το ζώο να βγάζει αφρούς και να σπαρταράει, δεν είχε στα χέρια του τεκμηριωμένα στοιχεία ώστε να κινηθεί νομικά εναντίον του. Μετά από μια εβδομάδα, ο αδελφός της μητέρας του επέστεψε ξανά και κατάφερε ό,τι δεν μπόρεσε την πρώτη φορά, δηλαδή να θανατώσει με φόλα τον σκύλο του ανιψιού του, για να τον εκδικηθεί για τις κτηματικές διαφορές που είχε μαζί του. Αγνοούσε όμως ότι το παιδί της αδελφής του φρόντισε να τοποθετήσει κάμερα, η οποία κατέγραψε καρέ – καρέ το έγκλημα του για το οποίο και θα δώσει λόγο στην Δικαιοσύνη.  

Ο Νίκος Ξυδούς κατέθεσε καταγγελία εις βάρος του θείου του την ίδια μέρα στο Αστυνομικό Τμήμα Μήλου και παρέδωσε αντίγραφο του οπτικοακουστικού υλικού της κάμερας που έδειχνε ξεκάθαρα την ταυτότητα του δράστη, αλλά και την πράξη του. Την επόμενη ημέρα ο θείος του συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αλλά με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν είχαν βγει ακόμα τα αποτελέσματα από την τοξικολογική εξέταση της δηλητηριασμένης τροφής.

Εις βάρος του κατηγορουμένου επιβλήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Μήλου το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ, το οποίο επικύρωσε στις 2 Σεπτεμβρίου 2014 η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Κυκλάδων, αφού απέρριψε την ένστασή του.