Στις 30/9 δικάζεται ο ηλικιωμένος που πυροβόλησε κουτάβι αφήνοντας το παράλυτο στο χωριό Κορυφή Ημαθίας

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 θα δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας ο ηλικιωμένος άνδρας που πυροβόλησε το κουτάβι που βλέπετε στη φωτογραφία αφήνοντάς το παράλυτο στα δυο πίσω του πόδια στο χωριό Κορυφή του Δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας στις 2 Απριλίου του 2015.

Θυμίζουμε ότι ο δράστης είχε επιτεθεί στον αυτόπτη μάρτυρα που είδε την αποτρόπαια πράξη του και προσπάθησε να προστατεύσει το σκυλάκι από τα δολοφονικά ένστικτα του ηλικιωμένου. Για το περιστατικό ο αυτόπτης μάρτυρας ενημέρωσε το Φιλοζωικό Σύλλογο Μενεμένης «Ε.Σ.Π.Α.Ζ. ΆΡΤΕΜΙΣ» και κατήγγειλε το δράστη στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατύ Ημαθίας όπου σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του.

Το τραυματισμένο κουτάβι μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο του Κυριάκου Αγαθαγγελίδη στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος προς τιμήν του το περιέθαλψε αφιλοκερδώς. Η κτηνιατρική γνωμάτευση, την οποία υπογράφει, και αποτελεί στοιχείο της δικογραφίας, αναφέρει ξεκάθαρα ότι το κουτάβι πυροβολήθηκε κι αυτή είναι η αιτία που προκάλεσε την παράλυση των δυο πίσω του άκρων.

Ειδικότερα στην κτηνιατρική γνωμάτευση επισημαίνονται τα ακόλουθα: «Το κουτάβι είναι παραπληγικό ενώ φέρει κυκλικό τραύμα 6 χιλιοστών, μερικών ημερών στην δεξιά οσφυϊκή χώρα από την τρώση με αιχμηρό αντικείμενο. Υποβλήθηκε σε ακτινολογική εξέταση με σκοπό τον προσδιορισμό της αιτίας που προκάλεσε το τραύμα και στην παράλυση των οπισθίων άκρων. Από τα ακτινολογικά ευρήματα προκύπτει με απόλυτη βεβαιότητα ότι το ζώο δέχθηκε στην οσφυϊκή χώρα, βλήμα όπλου, άγνωστου για μένα διαμετρήματος, το οποίο προκάλεσε κάταγμα στον Ο5-Ο6 σπόνδυλο, γεγονός που ερμηνεύει την αιτία της παραπάρεσης. Είναι δε εμφανές στο ακτινογράφημα το βλήμα εντός του σπονδυλικού σωλήνα».