Στις 5/4 η δίκη της 46χρονης που κατηγορείται ότι πέταξε από τον 4ο όροφο το σκυλί της συγκατοίκου της

Την Τρίτη 5 Απριλίου του 2016 θα δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας η 46χρονη γυναίκα, η οποία συνελήφθη στις 3 Φεβρουαρίου από την Αστυνομία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, καθώς η συγκάτοικός της την κατηγορεί ότι πέταξε το σκυλάκι της από τον 4ο όροφο της πολυκατοικίας που διαμένουν στην οδό Μητροπόλεως με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Η κατηγορούμενη που οδηγήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου στον εισαγγελέα υπηρεσίας για να απολογηθεί, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση. Ορίστηκε δικάσιμος για τις 5 Απριλίου και αφέθηκε ελεύθερη.

 

 

Η κηδεμόνας του 7χρονου Νίνο όταν επέστρεψε στις 2 Φεβρουαρίου στο σπίτι της δεν βρήκε το σκυλάκι της, το οποίο είχε αφήσει στο διαμέρισμα μαζί με τη συγκάτοικο της. Τότε άρχισε να το ψάχνει στους δρόμους, μέχρι που το βράδυ η σπιτονοικοκυρά της την ενημέρωσε ότι αυτό βρίσκεται νεκρό στον ακάλυπτο της οικοδομής. Ενημέρωσε την πρόεδρο του Συλλόγου Ζωόφιλων Ημαθίας ΖΩ.Η. Βάσω Τάκη, η οποία έσπευσε επί τόπου και μετέφερε το άψυχο σώμα του ζώου σε κτηνίατρο για νεκροψία. Σύμφωνα με την κτηνιατρική γνωμάτευση το σκυλάκι είχε σπασμένα τα πίσω πόδια και είχε τρυπημένο θώρακα, που μάλλον του προκάλεσε και πνευμονική εμβολή.

Στη συνέχεια οι δύο γυναίκες μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βέροιας όπου έδωσαν ένορκες καταθέσεις και η 46χρονη συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

 

 

Ο Σύλλογος Ζωόφιλων Ημαθίας ΖΩ.Η. αναφέρει: «Ο Νίνο ήταν ένα πανέξυπνο και ήσυχο σκυλάκι 7 ετών, που δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να πηδήξει και να πέσει μόνο του από το μπαλκόνι. Σύμφωνα με την καταγγελία η φερόμενη ως δράστης είχε επιδείξει και παλαιότερα βίαιη συμπεριφορά προς το σκυλάκι, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει απασχολήσει και άλλοτε τις αστυνομικές αρχές. Δυστυχώς τα αδύναμα πλάσματα πληρώνουν πάντα την "τρέλα" του κάθε ψυχικά άρρωστου ατόμου».