Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εξόντωση αδέσποτων ζώων με φόλες στο Κιάτο Κορινθίας

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης 3 Αυγούστου στην πλατεία Ελευθερίας στο Κιάτο εκπρόσωποι ζωοφιλικών οργανώσεων και ενεργοί ζωόφιλοι πολίτες για να διαμαρτυρηθούν για τη συστηματική εξόντωση αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς με δηλητήρια.

Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση έγινε από την ομάδα εθελοντών που αγωνίζεται καθημερινά για τα αδέσποτα ζώα του Κιάτο και διαχειρίζεται τη σελίδα στο facebook «Αδέσποτα Κιάτου Δήμου Σικυωνίων» με σκοπό την προώθηση και την αποκατάσταση των αδέσποτων ζώων που έχουν στειρωθεί εμβολιαστεί και σημανθεί με τα προγράμματα του δήμου ή με χορηγίες των ίδιων των εθελοντών σε οικογένειες.

 

 

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας η κα Βιολέτα Πετροπούλου, εκπρόσωπος της Μ.Κ.Ο. «Ζωόφιλοι εν Δράσει» μίλησε για το σοβαρό πρόβλημα των μαζικών δηλητηριάσεων αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων στην πόλη του Κιάτο.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Άννα Βαρδουνιώτη, η οποία εθελοντικά φροντίζει τ’ αδέσποτα ζώα της πόλης. Η κτηνίατρος Βιολέτα Ηλιοπούλου έδωσε οδηγίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνει ένας πολίτης όταν δει ένα ζωάκι να έχει συμπτώματα δηλητηρίασης.

 

 

Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων και των εθελοντών και κατατέθηκαν προτάσεις για να εντοπιστούν οι δράστες που δηλητηριάζουν τα ζώα και λύσεις για να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος και δημοτικοί σύμβουλοι.

 

 

Πολίτες κατήγγειλαν την δηλητηρίαση των ζώων τους μέσα στην αυλή τους και όπως διαπίστωσαν οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών οργανώσεων τα περιστατικά ήταν αρκετά.

Συγκινητική ήταν η παρουσία πρώην αδέσποτων σκύλων που υιοθετήθηκαν από κατοίκους του Κιάτο και συμμετείχαν μαζί με τους νέους τους κηδεμόνας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.