Συγκέντρωση υπογραφών για να σταματήσει η συστηματική κακοποίηση των ζώων στην Ικαρία

Η «Ομάδα Εθελοντών Φιλόζωων Ικαρίας» ανέβασε στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας συγκέντρωσης υπογραφών avaaz.org ένα πολύ σημαντικό ψήφισμα με στόχο να πιέσει τη δημοτική αρχή του νησιού και την Αστυνομία να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους ενεργοποιώντας και εφαρμόζοντας το νόμο, σχετικά με την ενεργητική και παθητική κακοποίηση ζώων.

 

 

«Η στάση μας προς τα ζώα, αδέσποτα και δεσποζόμενα, δείχνει την ποιότητα του πολιτισμού μας. Η δημοτική αρχή οφείλει να ενδιαφέρεται και για τον πολιτισμό και η ευημερία των ζώων είναι αναπόσπαστο μέρος της. Για το λόγο αυτό συνιστά πλέον και νομική υποχρέωση των Δήμων. Ζητάμε από τη δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της ως προς την ευημερία των ζώων του νησιού, όπως ορίζεται από το νόμο. Ζητούμε δωρεάν στειρώσεις και κτηνιατρική περίθαλψη για τ’ αδέσποτα ζώα και λήψη μέτρων κατά της κακοποίησης. Είναι σημαντικό να υπογραφεί από όσους περισσότερους γίνεται. Δεν αφορά ομάδες και άτομα. Αφορά τα ζώα και το δικαίωμά τους στη ζωή» αναφέρει η «Ομάδα Εθελοντών Φιλόζωων Ικαρίας» αναφέρει η «Ομάδα Εθελοντών Φιλόζωων Ικαρίας».

 

 

Το φαινόμενο των κακοποιήσεων και θανατώσεων αδέσποτων, δεσποζόμενων και παραγωγικών ζώων στο νησί της Ικαρίας έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και όπως επισημαίνει η «Ομάδα Εθελοντών Φιλόζωων Ικαρίας» η τοπική κοινωνία δεν αντιδρά στο σύνολό της καθώς όσοι γνωρίζουν περιστατικά κακοποίησης φοβούνται να καταγγείλουν τους δράστες είτε γιατί τους απειλούν είτε γιατί δεν επιθυμούν να δημιουργήσουν φασαρίες με τους συγχωριανούς τους.

 

 

Από την άλλη οι αρμόδιες Αρχές κλείνουν τα μάτια απέναντι στις εξόφθαλμες παθητικές και ενεργητικές κακοποιήσεις των ζώων με αποτέλεσμα να μην εφαρμόζεται ο νόμος και η ατιμωρησία να ενθαρρύνει τη μειοψηφία αυτών των ανθρώπων να ασκούν βία σε ανυπεράσπιστα πλάσματα.

Πατήστε εδώ για να υπογράψετε