Συνεχίζεται η συστηματική εξόντωση αδέσποτων με φόλες στη Βέροια

Τη συστηματική εξόντωση αδέσποτων ζώων με δηλητηριασμένες τροφές στη Βέροια καταγγέλλει ο Σύλλογος Ζωόφιλων Ημαθίας ΖΩ.Η. και η εθελοντική δράση Γη των Αδέσποτων τονίζοντας ότι σε μια εποχή που η Ελλάδα δοκιμάζεται ο πολιτισμός μας είναι μια αξία που οφείλουμε να υπερασπιστούμε με σθένος.

Τελευταία θύματα της απάνθρωπης αυτής πρακτικής ήταν ο Ματογυάλιας, ένας αγαθός γίγαντας, από τα πιο παλιά και αγαπητά σκυλιά στο κέντρο της Βέροιας και ο τετράποδος φιλαράκος του, που κυκλοφορούσαν πάντα μαζί κυρίως στον οικισμό της Μπαρμπούτας. Κάποιο δολοφονικό χέρι τα οδήγησε και τα δύο σ’ ένα φρικτό θάνατο με πολύ ισχυρό δηλητήριο.

 

 

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Ημαθίας ΖΩ.Η. κα Βάσω Τάκη μιλώντας στις "Ιστορίες Αδέσποτων" ανέφερε ότι  έχει ληφθεί από την Διεύθυνση κτηνιατρικής δείγμα σπλάχνων από τα νεκρά ζώα για τοξικολογική εξέταση και έγινε καταγγελία στην αστυνομία. 

Με αφορμή τα νέα περιστατικά δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων στη Βέροια ο Σύλλογος  Ζωόφιλων Ημαθίας ΖΩ.Η. και η εθελοντική δράση Γη των Αδέσποτων σε κοινή τους ανακοίνωση επισημάινουν τα ακόλουθα:«Οι φόλες δεν σκοτώνουν μόνο τα ζώα, σκοτώνουν την ηθική μας, τον πολιτισμό μας, τις αξίες μας σαν κοινωνία, οδηγούν στην απαξίωση της ανθρώπινης συνείδησης. Ως πότε θα επιτρέπουμε να συνεχίζεται αυτή η αθλιότητα από άτομα συνειδησιακά ανάπηρα, διεστραμμένους δολοφόνους που τους αρέσει να βασανίζουν ανυπεράσπιστα ζώα και να αφαιρούν ζωές με βάναυσο τρόπο; Καλούμε τους συμπολίτες μας που τυχόν γνωρίζουν τον δράστη ή έχει υποπέσει στην αντίληψή τους οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση το πρωί της 14ης Δεκεμβρίου στην περιοχή μεταξύ Μπαρμπούτας και Πλατείας Πλατάνων να επικοινωνήσουν με τα φιλοζωικά της πόλης και να δώσουν στοιχεία, ώστε οι υπαίτιος να λογοδοτήσει στην ελληνική δικαιοσύνη. Σε μια εποχή που η Ελλάδα δοκιμάζεται, ο πολιτισμός μας είναι μια αξία που οφείλουμε να υπερασπιστούμε με σθένος».