Συνελήφθη 58χρονος για θανάτωση αδέσποτου σκύλου στην Κω

Συνελήφθη την Πέμπτη 17 Μαρτίου στην Κω, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κω, ένας 58χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για θανάτωση ζώου και παράνομη οπλοχρησία.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας σήμερα πρώτες πρωινές ώρες στη Δημοτική Ενότητα Δικαίου Κω, ο κατηγορούμενος κάνοντας χρήση κυνηγετικού όπλου τραυμάτισε θανάσιμα αδέσποτο σκύλο. Το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης κατασχέθηκε. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.

Τονίζεται ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωση ζώου είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές σύμφωνα με τους Νόμους 1197/1981, 4039/2012 και 4235/2014 .

Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσής της για την πάταξη τέτοιων περιστατικών καλεί τους πολίτες που αντιλαμβάνονται κάποια από τις παραπάνω πράξεις να καταγγείλουν το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής ή στην οικεία Εισαγγελία.