Συνελήφθη για την κακοποίηση των 3 σκύλων του στο Βαμβακόπουλο Χανίων

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνέλαβε χθες η Αστυνομία τον άνδρα που είχε τα 3 σκυλιά του να διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες στην περιοχή του Βαμβακόπουλου-Αγιάς μετά από σχετική καταγγελία που κατέθεσε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων».

Η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, αλλά και ιδρυτικό μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» κα Νατάσα Μπομπολάκη δέχθηκε την καταγγελία από μια κάτοικο της περιοχής και χθες το πρωί μετέβη  με κλιμάκιο της Αστυνομίας στο σημείο όπου βρίσκονταν τα 3 σκυλιά  σε ιδιόκτητο χώρο στην περιοχή του Βαμβακόπουλου-Αγιάς.

 

 

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» αναφέρει για το νέο αυτό περιστατικό κακοποίησης: «Οι συνθήκες  που ζούσαν τα 3 σκυλιά ήταν τρισάθλιες.

Το υπερήλικο λυκόσκυλο, που έζησε όλη του τη ζωή, σύμφωνα με την καταγγελία, δεμένο – είναι ζήτημα αν λύθηκε 3-4 φορές -  ζούσε ανάμεσα σε ακαθαρσίες,  σε άπειρα πεταμένα αντικείμενα παντού, με αλυσίδα κοντή ίσα να ανεβαίνει στο «σπιτάκι» του, το οποίο είχε  τρύπες  με τη βροχή και το κρύο να μπαίνει από παντού. Το δε καλοκαίρι η καυτή  λαμαρίνα καθιστούσε  αδύνατη  την προστασία του σκύλου.

 

 

Τα άλλα δυο δεν είχαν καμία προστασία, κάτι μικρά ντουλάπια, το ένα ήταν κλειστό, που ούτε το ένα τους πόδι δεν χωρούσε μέσα και αυτά ανάμεσα σε δεκάδες «κούρκουτα» πεταμένα παντού.

Και τα δύο αυτά  σκυλιά επίσης δε λύνονταν ποτέ. Πέρασαν δε τον πολικό φετινό χειμώνα παντελώς απροστάτευτα. Κοντολογίς δεν πληρούσαν ούτε κατά το ένα χιλιοστό τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος.

 

 

Επειδή ο ιδιοκτήτης αναρωτήθηκε κατά την σύλληψή του αν έκανε κανένα κακούργημα, να υπενθυμίσουμε ότι η παθητική κακοποίηση των ζώων είναι βαρύ πλημμέλημα με ποινές φυλάκισης από 1 έως 5 έτη, ποινικό πρόστιμο από 5.000 έως 15.000 ευρώ, ενώ τα διοικητικά πρόστιμα στην περίπτωση των  3 σκύλων θα ανέλθουν σε πολλές εκατοντάδες ευρώ.

Για μια ακόμη φορά να πούμε ότι, όποιοι δεν μπορούν να έχουν τα ζώα τους όπως τους αξίζει και όπως επιτάσσει ο νόμος, ας μην αποκτούν κατοικίδιο» καταλήγει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων».