Συνελήφθη η γυναίκα που κακοποίησε βάναυσα γατάκι και στη συνέχεια το πέταξε στα σκουπίδια στη Λέρο

Στην αυτόφωρη σύλληψη της γυναίκας που κατηγορείται ότι την Τρίτη 8 Αυγούστου κοπάνησε στο έδαφος ένα γατάκι, έπειτα το χτύπησε με σκούπα και στο τέλος το πέταξε βαριά τραυματισμένο και σχεδόν παράλυτο στα σκουπίδια έξω από το στρατόπεδο της Λέρου στην περιοχή Παρθένι, προχώρησε η Αστυνομία μετά την καταγγελία που έκανε εις βάρος της ο αυτόπτης μάρτυρας.

Η κατηγορούμενη, βουλγαρικής υπηκοότητας, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος της για κακοποίηση ζώου και με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη, ενώ αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.

Η πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου «Φιλόζωοι της Λέρου» - Leros Animal Lovers  κ. Έφη Χαϊκάλη ανέφερε στις «Ιστορίες Αδέσποτων» ότι σύμφωνα με την κτηνιατρική γνωμάτευση το γατάκι ήταν ήδη άρρωστο όταν η δράστης το κακοποίησε βάναυσα, κάτι που όπως τόνισε πολλαπλασιάζει τη βαρύτητα του εγκλήματος που διέπραξε. «Το γατάκι είναι τυφλό και παράλυτο στα πίσω πόδια του. Υπάρχει όμως πιθανότητα να περπατήσει ξανά καθώς το μωράκι παρουσιάζει μια ανεπαίσθητη αντίδραση στα πίσω ποδαράκια του» επεσήμανε η κα Χαϊκάλη. 

Σε ανακοίνωσή του το φιλοζωικό σωματείο «Φιλόζωοι της Λέρου» - Leros Animal Lovers αναφέρει τα ακόλουθα: «Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και εγκληματική πράξη κατοίκου της Λέρου ενάντια στην ακεραιότητα και την ύπαρξη ενός αθώου πλάσματος. Συγχαίρουμε τόσο το μέλος του κα Ζαχαρούλα Λαγοπάτη για την άμεση δράση της, αλλά και όλους όσοι στήριξαν το δικαίωμα στη ζωή αυτού του πλάσματος. Άπειρα συγχαρητήρια αξίζουν στον ευσυνείδητο αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος επικοινώνησε με το κτηνιατρείο και τον κ. Λύτρα Ιωάννη μέλος του σωματείου μας και κατέθεσε όσα αποτρόπαια είδε. Δε συμβαίνει συχνά να υπάρχουν άνθρωποι με τέτοια αξιοπρέπεια. Εύγε!».