Συνελήφθη ο διαχειριστής του Δημοτικού Κυνοκομείου Βόλου

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθη από την Αστυνομία ο διαχειριστής του Δημοτικού Κυνοκομείου Νικόλαος Πολύζος μετά τις μηνύσεις που υπέβαλαν κατά παντός υπευθύνου οι φιλοζωικές οργανώσεις που επισκέφθηκαν χθες το κυνοκομείο στις Γλαφυρές όπου διαπίστωσαν την κακή κατάσταση της υγείας των έγκλειστων σκύλων και ανακάλυψαν τα κουφάρια 15 τουλάχιστον ζώων διάσπαρτα λίγα μέτρα από το «καταφύγιο». Αυτή τη στιγμή δικάζεται από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες οι συντελεστές της ραδιοφωνικής εκπομπής «Σαν τη Σκύλα με τη Γάτα» στο ΒΗΜΑFM 99,50 με τον διαχειριστή του Δημοτικού Κυνοκομείου Νικόλαο Πολύζο, τους ανέφερε ότι τα νεκρά ζώα υπήρχαν εκεί πριν αναλάβει ο ίδιος το καταφύγιο τον Μάιο του 2015. Είπε ακόμα ότι τα σκελετωμένα ζώα είναι περίπου 20 και είναι τα άρρωστα με Parvo και με δερματικά και ότι φιλοξενούνται σε ειδικό χώρο μακριά από τα υπόλοιπα. Επιχειρώντας δε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ισχυρίστηκε ότι όλα τα ζώα είναι στειρωμένα, εμβολιασμένα και τσιπαρισμενα και ότι τρώνε τροφή με 20% πρωτεΐνη. Ανέφερε επίσης ότι το θέμα που δημιουργήθηκε είναι πολιτικό και δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα ζώα είναι σε άθλια κατάσταση. 

Πατήστε εδώ για να ενημερωθείτε τι αντίκρισαν οι εθελοντές φιλοζωικών οργανώσεων της Μαγνησίας, Αττικής και Θεσσαλονίκης που επισκέφθηκαν χθες το Δημοτικό Κυνοκομείο Βόλου στα Γλαφυρά. 

 

 

Εν τω μεταξύ ο Δήμαρχος Βόλου και υπόδικος Αχιλλέας Μπέος σε σημερινή του ανακοίνωσή επιτίθεται ξανά εναντίον των φιλοζωικών οργανώσεων αποκαλώντας τους εθελοντές που υπερασπίζονται τα κακοποιημένα ζώα στο Δημοτικό Κυνοκομείο Βόλου, πολιτικάντηδες της συμφοράς, βρομιάρηδες, γητευτές πετεινών και μπαχαλάκηδες. Γλώσσα που δεν αρμόζει σε Δήμαρχο μιας πόλης που συν τοις άλλοις διεκδικεί τη θέση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 (!). 

Ολόκληρη η ανακοίνωση 

Οι παραστάσεις του θιάσου σκιών, αποτελούμενου από δήθεν φιλόζωους, πολιτικάντηδες της συμφοράς, βρομιάρηδες και γητευτές… πετεινών, και μπαχαλάκηδες συνεχίζονται, με την κοινωνία παγερά αδιάφορη και φυσικά απούσα.

Παρά την τεράστια προβολή που προσπάθησαν να δώσουν οι γραφικοί της τοπικής παραδημοσιογραφίας και στην «κινητοποίηση» της Κυριακής μόλις καμιά 50αριά περίεργοι ήρθαν από άλλες περιοχές να προστεθούν στις ιδιαίτερες τοπικές μορφές, όπως του Κλημόπουλου και του Δούρα (!!!) και καμιά δεκαριά αναρχικών, για να διαμαρτυρηθούν για τη δήθεν κακομεταχείριση των αδέσποτων ζώων. Φαιδρότητα χωρίς όρια.

Οι πολίτες του Βόλου αναγνωρίζουν στη σημερινή Δημοτική Αρχή μια τεράστια προσπάθεια να καθαρίσει την πόλη από τα αδέσποτα, μια προσπάθεια που γίνεται στα πλαίσια της νομιμότητας και της κοινής λογικής, που θέλει τις ανάγκες των ανθρώπων να προηγούνται από αυτές των ζώων.

Και τέτοια ανάγκη, και αναφαίρετο δικαίωμα, είναι οι πολίτες να περπατούν, να διακινούνται σε κάθε σημείο της πόλης χωρίς τον κίνδυνο να δεχτούν επιθέσεις, οι ίδιοι και τα παιδιά τους, από επικίνδυνα ζώα, με κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα και ενδεχομένως και για την ίδια τους τη ζωή.

Ως Δημοτική Αρχή και παρά την προφανή λυσσαλέα υπονόμευση που δεχόμαστε στο έργο μας, από τους γνωστούς περιθωριακούς κύκλους, διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα συνεχίσουμε και σύντομα θα ολοκληρώσουμε το έργο μας για μια πόλη ασφαλή και καθαρή, πάντα, όμως, με προσοχή και φροντίδα για τα άτυχα αυτά ζώα, που ας μην λησμονούμε στιγμή έχουμε ευθύνη όλοι μας.